Welkom aan alle gasten. Meepraten over PSV? Maak een account aan!

Subjectieve Media en Inconsequente Arbitrage

Hier kan men zijn of haar beklag doen over subjectieve media, inconsequente arbitrage en alles wat ermee te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
deninho32
Site Admin
Berichten: 5746
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:57
Clubvoorkeur: Afbeelding
Has thanked: 346 times
Been thanked: 650 times

Subjectieve Media en Inconsequente Arbitrage

Bericht door deninho32 » 18 dec 2018, 18:28

Na al dit gedoe hebben we besloten hier een privé topic van te maken. Iedereen kan het lezen, maar niet reageren.

Tirzah, je kunt hier je ei kwijt zonder te worden gestoord, we verwachten van jou dat je jouw bijdragen over dit onderwerp ook hier houdt. Mocht je enkele mensen willen uitnodigen om te reageren dan kun je dat aangeven via een PM. Wij kunnen die persoon dan de juiste rechten geven.

Wie zichzelf spaart krijgt nooit rente.

Mick Jagger
Lid van verdienste
Berichten: 1826
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:13
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 35 times
Been thanked: 94 times

Bericht door Mick Jagger » 19 dec 2018, 13:09

Op verzoek van tirzah deze post van coendillen43 nogmaals geplaatst:
Moderatie
Bovendien wat heeft het voor zin om te posten op een forum dat wemelt van de trollen, waar bijdragen door een zelfbenoemde moderator worden gecensureerd of zelfs verwijderd zonder motief, daarbij intellectueel eigendom verwijderend, alsof het om het ‘Politbureau’ gaat.

Tirzah
Ik heb een mateloze bewondering voor Tirzah, die op onvermoeide wijze dubieuze optredens van scheidsrechters en partijdige media aan de kaak stelt. Hij blijft fatsoenlijk en onderbouwt zijn beweringen met goede logica, goed taalgebruik en zinnige discussietechnieken. Hij slaat altijd de spijker op de kop. Ik ben het nagenoeg altijd met hem eens en denk precies hetzelfde over menig manipulatie en marchandering door de arbitrage en de schromelijk verwaarlozing door de KNVB en in de media daarvan. Zijn geheugen is fabelachtig goed en gaat vele tientallen jaren terug. Uit die lange geschiedenis blijkt overigens dat de benadeling van PSV al inderdaad tientallen jaren aan de orde van de dag is.

Reacties
Gelukkig zijn er ook posters die rationeel kunnen betogen, maar ik verbaas me over de vele reacties op dit forum die Tirzah oproept. Zodra hij gepost heeft, is er een clubje ajax-supporters, trollen of ogenschijnlijk kinderen van 13, 14 jaar, die veilig vanuit hun computerhokje en achter hun schuilnaam reageren met afzeikende oneliners, en beginnen te kwijlen als een Pavlov-hondje zodra het word ‘tirzah’ op hun scherm verschijnt. Meestal met een reactie die niet verder gaat dan “nietes”, zonder fatsoenlijke onderbouwing of tegenvoorbeelden.

Fluitconcerten
Dat Tirzah het meestal bij het rechte eind heeft, blijkt ook uit de reacties in het stadion, wanneer de arbitrage weer eens een onmiskenbare blunder begaat zoals Manschot afgelopen thuiswedstrijd. Het equivalent van de gigantische ‘fluitconcerten’ hoor je evenwel niet in dit forum. Vroeger kwamen daar zangkoren bij over het beroep van de moeder van de arbiter, of van wie ze allemaal vriend zijn. Waar zijn toch al die protesterende supporters? Hier op dit forum zijn er weinig.

Harry van Raaij
Het is al weer enige tijd geleden dat ik onze oude voorzitter Harry van Raaij sprak op een feestje. Het gesprek ging als volgt. “Meneer van Raaij, ik vind dat PSV zo vaak benadeeld wordt”. “Ja dat vind ik ook.” “Waarom doet PSV daar dan niets aan?” “Dat kunnen wij niet, hè?” Hij bedoelde daarmee dat, zodra PSV zich roert, de pers zich op de ’provincieclub’ zou storten met negatieve uitingen. In de Randstad beschouwt men ‘beneden de rivieren’ nog steeds als niet volwaardig, zeg maar, als Generaliteitsland. Bovendien was PSV in die tijd praktisch gezien een afdeling van Philips, die niet gediend was van dergelijke publiciteit. Ik vroeg verder in deze geest: “Maar men zou toch een objectieve analyse kunnen laten uitvoeren van alle arbitrale beslissingen per wedstrijd, door de gespeelde wedstrijden stuk voor stuk te bekijken en de verkeerde beslissingen te turven. Daarbij horen terechte en onterechte vrije trappen, corners, kaarten (en niet-gegeven kaarten) en pingels (en niet-gegeven pingels), enz. Laat dat doen door een team van bijvoorbeeld buitenlandse arbiters, lerende aspirant-scheidsrechters of stagiaires van een economie-opleiding. Zijn die wedstrijden beschikbaar?” Harry: “Ja die hebben we alle op band. En ik vind dat een goed idee.” Maar daar is het helaas bij gebleven.

Bewijzen
De voorbeelden die Tirzah aanhaalt op dit forum (en op het voorganger-forum) vinden zelfs hier weinig erkenning. De aangehaalde ‘bewijzen’ in de pers dat PSV niet benadeeld zou zijn, zijn volslagen tegen de intuïtie en overdadige bewijskracht in. Er zijn objectievere manieren nodig om dit onderzoek uit te voeren. Misschien kunnen we van PSV – nu de banden met Philips niet meer zo overheersend zijn – steun voor zo’n onderzoek verwachten. PSV lijdt - als bedrijf gezien - veel economische schade van arbitrale dwalingen. De juristen van PSV zouden dit kunnen aankaarten bij Nederlandse of Europese instanties vanwege oneerlijke concurrentie. De bewijskracht moet dan inderdaad komen uit de voorbeelden over de afgelopen tien (of meer) jaar. Desnoods beperkt men zich vooralsnog tot de laatste twintig wedstrijden Feyenoord-PSV. Die zijn kenmerkend genoeg voor deze casus. (Naast de vele, vele voorbeelden die Tirzah al heeft genoemd, hoort daarbij ook het ijsballen-incident in 2001 waarbij Wilfred Bouma werd getroffen door een ijsbal, waarin een hard voorwerp was verstopt – de scheids deed niks en Feyenoord werd daar nooit voor bestraft. Zie: https://www.nrc.nl/nieuws/2001/02/26/sn ... 672-a86441. Zo zal de gegooide bal in de afgelopen editie Feyenoord-PSV ook verder geen gevolgen hebben. Het was PSV maar die benadeeld werd.)

Compilatie
Maar ondertussen zouden mede-forummers, die bedreven zijn met videomontage, de genoemde voorbeelden kunnen zoeken op het internet. Die schrijnende gevallen geselecteerd en gemonteerd tot een groter geheel zouden een ontluisterend beeld geven van de vermeende objectiviteit van de arbitrage en de KNVB en de media. Strafschoppen tellen en rode kaarten tellen zijn slechts een deel daarvan. Geen 50%-50% tussen goede en nadelige beslissingen voor PSV, maar zoiets als 80% nadelig voor PSV. Een tweede compilatie zou moeten gaan over de voordelen die onze concurrenten te baat vallen. Deze compilaties zouden eindelijk iets teweeg kunnen brengen.

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 19 dec 2018, 17:55

Om te beginnen, bedankt Mick Jagger, voor het hier terugplaatsen van de door mij gevraagde tekst.
Dat verzoek deed ik omdat dan duidelijk zichtbaar is dat er een voorgeschiedenis voorafging aan het ontstaan van dit topic.
De stenen van deze klaagmuur zijn immers niet zomaar uit de hemel komen vallen zoals het manna in het Oude Testament van de Bijbel. Dat overigens gezond en voedzaam bleek voor het volk.

Volgens afspraak zal ik de komende tijd al mijn opmerkingen over media en arbitrage enkel en alleen in dit topic plaatsen. Of dat eeuwig zo zal blijven is een andere kwestie. Maar wat is eeuwig?
In de bekende song van Zager and Evans "In the year 2525" beginnen zij niet voor niets met "if man is still alive, if woman can survive".
En het zou zo maar kunnen dat de mensheid dat jaar niet eens haalt als we op ons in laten werken - hoezo klimaatverandering, hoezo overbevolking - hoe we met de planeet omspringen.

Dan terug naar bijzaken. Zoals de voetbalcompetitie.

Dit weekend nog eenmaal vlammen en PSV is winterkampioen. Een term waar onze coach terecht weinig waarde aan hecht, want het komt aan op die dag in het voorjaar dat we weer "eens per jaar wordt PSV kampioen" hopen te zingen op het Stadhuisplein in Eindhoven. Voor die tijd wel even het adres doorgeven aan de cameraploeg van de NOS, zodat ze niet verdwalen net als hun collega's uit 1992, die nu nog zoekende zijn. :wink:

Normaal gesproken is de kans heel groot dat we met meer dan twee punten voorsprong aan de winterstop beginnen omdat wij de laatste jaren steeds thuis van AZ winnen en Ajax juist vrijwel nooit drie punten haalt in Utrecht.
Wellicht wordt het bibberen nu met van Boekel hier en Higler daar twee scheidsrechters de leiding in handen hebben gekregen wier beslissingen eerder dit seizoen voor Ajax meer en dus voor PSV minder gunstig uitpakten.

Maar, na pas een weekend zonder arbitrale blunders bij de twee kampioenskandidaten en met het oog op de Vrede op Aarde gedachte van het naderende Kerstfeest, hopen we maar op nog een weekend waarin alles eerlijk verloopt. Hetgeen de kans groot zou maken dat zowel Mark van Bommel als Dick Advocaat dit weekend op tv te zien zijn met een grote grijns op hun gelaat.

Forza :psv:

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 23 dec 2018, 12:48

Even een tussendoortje over manipulerende media.

Gisteren hoor ik van iemand die wel eens kijkt naar het afzeikprogramma waar Derksen Lozano voor matennaaier uitmaakt - ditmaal dus niet het medium waar Arno Vermeulen steeds Luuk de Jong als zeurderig afschildert - dat Genee onlangs eindeloos doorzanikkend probeerde om scheidsrechter Bas Nijhuis de opmerking te ontlokken dat Mark van Bommel de ergste coach zou zijn qua "wangedrag".

Toen vorig seizoen PSV van AZ won terwijl heel Amsterdam had gehoopt op puntverlies voor Cocu en zijn mannen , werd er op de prima fluitende Blom ingehakt door diverse media en kreeg van den Brom ruime gelegenheid van de teleurgestelde AZ fan Arno Vermeulen om via de NOS zijn gal te spuien.

Ook nu hadden wat randstad figuren blijkbaar op meer gehoopt. En viel het hen tegen dat PSV won van de na rust houthakkende Alkmaarders. Het FOX commentaar schijnt nog partijdiger anti PSV te zijn geweest dan anders en hoewel PSV vaak niet blij kon zijn met van Boekel bleek dat niet uit de NOS samenvatting waar een aantal dubieuze momenten in PSV's nadeel weer zorgvuldig waren weggelaten. Zoals b.v. de overtreding die Polleke wegwuifde waarna AZ bij een wel getoonde counter tegen de lat schoot.

Uiteraard wordt de penalty betwist omdat Dumfries nu eenmaal een PSV shirt draagt en hij toch niet letterlijk doormidden werd geschopt. Dat soort penalties hoort alleen tegen PSV gefloten te worden waarna alle randstad, sorry, landelijke :lol: media hem wel terecht gefloten vinden.

Heel opvallend hoe weinig aandacht dubieuze zaken in PSV's nadeel krijgen en hoeveel als PSV ergens voordeel bij lijkt te hebben. Met vandaag de Telegraaf weer voorop als stemmingmaker tegen de record landskampioen uit deze eeuw en ten behoeve van hun vriendjes van Ajax.

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 26 dec 2018, 17:28

Voordat we terugkijken op een half seizoen Ere divisie eerst even een afsluiting van de CL.

Toen we in 1988 als "kleintje" na de kleintjes Steaua en Porto de Europa Cup wonnen die Real Madrid had verwacht binnen te slepen werd hoogstwaarschijnlijk al de kiem gelegd voor de moord op de succesvolle Europa Cup toernooien en de geboorte van het gedrocht Champions League.
Dat weinig meer met kampioenen of met Europa van doen heeft nu 16 van de 32 deelnemers uit de geldverschaffende landen mag komen en 26 van de 32 plekken al verdeeld zijn voor de voorronden starten.

Voeg daarbij de truc om het prijzengeld te verdubbelen voor de paar clubs die met - fictief - 1000 euro al 900 euro rijker zijn dan al die clubs die het met 100 euro moeten doen, waardoor na een jaar het verschil oploopt naar 1800 euro (2000 minus 200), herhaal dit jaarlijks en noem het UEFA financial fair play en je weet voortaan bij voorbaat wie er de kwartfinales onderling gaan uitvechten.

Mocht een kleintje als PSV een keer bijna zich daarin mengen - gelukkig voor de UEFA schoot Locadia bij Atletico tegen de paal - dan pas je de manier van fluiten tegen zo'n club een beetje aan.
Zodat die de keer daarop genaaid worden tegen hetzelfde Atletico en tegen Bayern Munchen en dus niet meer door de groepsfase heen komen. Groepsopvullers moeten immers hun plaats kennen.

Dan wat betreft deze editie.
Naast de overdreven loftuitingen voor de club uit Amsterdam , die goed presteerde maar weinig tegenstand kreeg, was er te weinig waardering voor ons PSV dat veel beter presteerde tegen "de groten der aarde" dan mocht worden verwacht.
Maar ook nu werd PSV kind van de rekening.
In het eerste duel werd de boel al beslist in de seconde die de arbiter nodig had om geel in plaats van rood te trekken voor de Inter doelman toen Steven de 2-0 ging maken.

De eindstand in deze "onmogelijke" poule is nu Barca 14, Spurs 8 ,Inter 8 PSV 2 punten. Bij eerlijk fluiten was het geweest , Barca 14, Spurs 8, PSV 5 , Inter 5. en waren we nu overwinteraar in de Europa League.
Waarbij ik buiten beschouwing laat dat het geweldig presterende PSV zich thuis tekort deed tegen Barcelona door kansenmisserij waarbij de fluitist overigens lid scheen te zijn van de Messi fanclub.

Tot zover deze in menig opzicht dubieuze "competitie", die deze laatste naam niet echt verdient. Maar waar we volgend seizoen toch weer aan hopen deel te nemen. Zolang ook Nederland blijft meehuilen met de geldwolven in het Europese bos. :wink:

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 02 jan 2019, 16:16

Met de beste wensen aan alle mede supporters voor een goed en gezond jaar. Hopelijk valt er niet veel te klagen en kunnen we dit voorjaar voor de 25e schaal naar het Stadhuisplein. :)

Nog even een korte terugblik op de ruim dertig pagina's van dit topic die verdwenen zijn nu het in de klaagmuur is opgegaan. Dan wordt het binnenkort hier te verschijnen overzicht van de eerste seizoenshelft makkelijker te begrijpen.

Dat ondanks de VAR er van net zoveel subjectieve media en inconsequente arbitrage sprake is als voorheen was te verwachten omdat er in de personele bezetting geen nieuwe poppetjes zijn verschenen en het dus hetzelfde mensenwerk blijft.

Wat kwam er eerder al aan feiten langs die doen twijfelen aan de (m.i. al lang achterhaalde) opvatting dat PSV net zo behandeld wordt als Ajax en Feyenoord?

Een paar losse opmerkingen door de jaren (in de 21e eeuw) heen;

5x zoveel na tv beelden geschorste PSVers als Ajacieden.

2x zoveel strafschoppen voor onze concurrenten in Kuip en Arena als voor PSV in ons stadion.

Geen Makkelie/Gozubuyuk strafschoppen op cruciale momenten voor PSV, zoals wel in een paar dagen tijd voor Ajax.

Feyenoorders die steeds vrijgesproken worden door de tuchtcommissie, Ajacieden wier ellebogen en natrappen al "beoordeeld" zijn zonder sancties tijdens de wedstrijd en PSVers die op dubieuze wijzen regelmatig wel schorsingen aangenaaid krijgen.

Een scheidsrechter krijgt ondanks blunders een goede beoordeling als PSV verliest (Ajax-PSV 3-0) en ondanks goed fluiten een berg kritiek als PSV wint (AZ-PSV 2-3) . De bekende manier van diverse randstad media om een scheidsrechters reputatie - in dit geval Blom - in positieve of negatieve richting te sturen.

Om het item leesbaar te houden laat ik nog talloze vergelijkbare "opvallende" cijfers en/of voorvallen achterwege.

Competitieverloop en wedstrijden kunnen worden beinvloed door subjectieve en inconsequente beslissingen na intimidatie en eveneens door - het hemd is nader dan de rok - invloedrijke vrienden.
Kijken we naar de drie topclubs meen ik dat de naam PSV op geen van beide genoemde criteria van toepassing is.

Hetgeen inhoudt dat de bewering van Kees Rijvers in de jaren 70 nog steeds van toepassing lijkt; een landstitel in de wacht slepen is moeilijker voor PSV omdat het met zo'n zes punten achterstand op de twee concurrenten aan elk seizoen begint.

Waarschijnlijk zal het nog heel wat decennia duren alvorens voldoende jongetjes op belangrijke posities in medialand en bij de voetbalbond zijn beland die niet in een Ajax of Feyenoord pyjama hebben geslapen in hun jeugd, maar in een PSV pyjama.
Pas dan kan er wellicht sprake zijn van een nieuwe situatie waarin ELKE topclub evenveel voor- als nadeel ondervindt over 34 wedstrijden.
Hoop doet leven. :wink:

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 04 jan 2019, 21:35

Een nadere beschouwing van de begrippen subjectief en inconsequent kan zo halverwege het seizoen geen kwaad dunkt me.

Een aantal jaren geleden zag de "subjectieve" PSV supporter tirzah hoe Jermain Lens tijdens PSV-Ajax op weg snelde naar de 2-0, toen Ajacied Boilesen achter hem spurtend door zijn hamstring ging. De "objectieve" leidsman Kuipers zag er van afstand een overtreding van Lens in en floot vrije trap tegen.
In plaats van 2-0 werd het even later 1-1 toen de "subjectieve" PSV supporter tirzah zag dat Sigthurson PSV verdediger Marcelo met een duwtje te grazen nam, waar de "objectieve" fluitist Kuipers wederom mis zat en liet doorspelen. (1-1)
Waarna het zespunten duel gelijk eindigde met dank aan de objectief gemaakte missers van Bjorn Kuipers.

Dit voorval wordt hier slechts vermeld om aan te geven dat subjectief niet altijd fout is en objectief het niet altijd bij het rechte eind heeft. Food for thought.

In de "objectieve" verslagen van de randstadmedia was de nederlaag van PSV in de Arena vorig jaar te wijten aan de lafheid van Cocu en het sterke spel van Ajax.
Volgens de "subjectieve" PSV supporter tirzah was ook van invloed het uitvallen van Locadia waardoor het concept niet meer werkte , alsmede de niet aan PSV verstrekte penalty en het niet aan Ajax gegeven rood. Dit alles bij 0-0 voor de rust. Toch niet geheel onbelangrijk bij een analyse achteraf, denk ik.
Food for thought.

Dat objectief zelfs tot geschiedvervalsing kan leiden bleek bij de KNVB beker uitschakeling van PSV tegen RKC.
Ja, van Bommel nam risico, ja, PSV speelde slecht, maar voorgoed uitgewist uit de meeste geheugens ( door NOS en FOX ) is het moment waarop de beslissende 3-1 had kunnen vallen en Mark dus helemaal geen blunder als beginnend coach zou hebben begaan. Nu moet hij verder leven met dat stigma.
Food for thought.

Dan wat betreft inconsequent.

Er zijn mensen die zich druk maken dat niet elke scheidsrechter dezelfde normen hanteert bij het toepassen van de spelregels. Zo zou Nijhuis te veel afwijken van de anderen. Maar het is enerzijds onzin te verwachten dat iedereen als robot gaat fluiten en anderzijds is het ook niet belangrijk als dat verschil blijft bestaan. Je kunt er immers zelf rekening mee houden.

Waar het wel op neer komt is dat scheidsrechters individueel consequent dienen te zijn in de beoordeling van de drie topclubs.

Dus als Nijhuis een idiote penalty geeft tegen van Ginkel die PSV punten punten kost in Groningen, dan zou het logisch zijn als dat Ajax en Feyenoord onder zijn leiding ook eens overkwam.
Als Gozubuyuk een penalty kadoo doet aan Ajax in Heerenveen - drie dagen na de Makkelie penalty voor Ajax tegen Utrecht - , dan is het inconsequent als hij zo'n zelfde handsbal dit jaar van Feyenoord tegen PSV niet met een penalty bestraft.
Als dezelfde Makkelie of Higler of Blom - het gaat niet om een individu maar om algemeen Zeister optreden - in hetzelfde weekend PSVer Lozano dubieus rood aansmeert terwijl duidelijker rood van Ajacied Huntelaar onbestraft wordt weggewuifd, dan is de term inconsequent wederom van toepassing.

Met dit soort voorvallen, een kleine greep uit veel meer, uit afgelopen jaren in gedachten zullen we een dezer dagen eens kijken of in de eerste 17 van de 34 speelrondes van het huidige seizoen PSV wel of niet te klagen heeft gehad over media en/of arbitrage, in vergelijking met de concurrenten Ajax en Feyenoord.
Misschien levert dat nog meer Food for thought op. :wink:

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 08 jan 2019, 15:53

Waarom de VAR m.i. nog geenszins naar behoren werkt;

onderlinge verhoudingen van scheidsrechters, zoals,
de een is te eigenwijs om naar de var te luisteren.
de ander te bleu om te durven ingrijpen bij de collega.
de een neemt klakkeloos elke suggestie van de var over.
de ander toont soms wat meer ruggengraat.

achter het scherm zit dezelfde feilbare mens als die in het veld loopt met de fluit.
ook de var sliep vaak als jongetje in de pyjama van zijn toen favoriete club.

verkeerde inschatting van vertraagde beelden met daardoor soms te snel rood.
dramatische willekeur bij het al dan niet ingrijpen na een situatie.

spontaan juichen verdwijnt langzaam maar zeker in het stadion; bang afwachten komt er voor in de plaats.
verwarring op de tribunes neemt toe; waar gaat hij nu weer naar kijken?

er is nog geen mogelijkheid voor coach/aanvoerder om bv 1x per speelhelft om inzage in de var beelden te vragen.

de faciliteiten via camera's zijn ongelijk in de stadions; dit is absurd.

En ongetwijfeld vergeet ik nog andere facetten. De VAR kan ooit een verbetering worden, maar is het nog nauwelijks of niet.

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 12 jan 2019, 12:32

Na het slot van de competitie in 2016 waar de volstrekt belachelijke penalties van Makkelie en Gozubuyuk die Ajax kadoo kreeg toen de Amsterdamse titelkans leek te verdwijnen, zou men bijna geneigd zijn te denken dat de voorkeursbehandeling van Ajax bij arbitrage en media een rol speelt in Nederland.

Na de pro Ajax en anti PSV beslissingen in de fase waarin vorig seizoen PSV "dreigde " 13 punten uit te lopen zodat de competitie al voor Kerstmis beslist was geweest, zou men bijna geneigd zijn te denken dat ook commerciele belangen (abonnementenzender FOX en de ECV) een rol spelen in Nederland.

Gelukkig weten we beter ,want we leven in het enige onkreukbare land ter wereld waar ongekende integriteit en objectiviteit ervoor zorgen dat gesjoemel rondom het grote geld hier geen kans krijgt.

Toch zijn er ook dit seizoen weer "opvallende" gebeurtenissen waar te nemen waardoor, ondanks de ongenaakbare vorm van PSV, de Eredivisie competitie -kunstmatig? - spannend gehouden wordt.
Tweemaal komt Ajax in de problemen, die scheidsrechter en VAR beide malen voor hen oplossen. De paar keer dat PSV problemen heeft krijgt het juist tegenwerking uit die hoek.

Op de tweede speeldag lijkt het openingsscenario van vorig seizoen zich te herhalen. Ajax komt op achterstand in Venlo en zal -na het gelijk spel tegen Heracles dus meteen wederom VIJF punten achterstand oplopen op PSV. En met het ongetwijfeld snel volgende pak slaag in september in Eindhoven zou Ajax dan ACHT punten achter PSV moeten aanhobbelen. Een waar schrikbeeld op enkele - invloedrijke - plaatsen in dit land.

En ziedaar, terwijl VVV 1-0 scoort, Blom naar het midden wijst en alle Ajacieden daar vrede mee hebben, ziet de VAR iets onnozels, waarna Blom die dwaze visie overneemt en de treffer annuleert.
Maar dat zijn nog geen drie punten voor de gedoodverfde titelfavoriet. Dus volgt, jawel , er vlak voor tijd een penalty waar Luuk de Jong en heel PSV trouwens, bij 0-0 al jarenlang alleen maar van kunnen dromen.
In blessuretijd moet dan door VAR, NOS en andere Ajax vriendjes een dubieus penalty geval voor VVV gauw de doofpot in.

Dan is er nog PEC-Ajax waar Ajax na 5 minuten met tien man had moeten staan, maar de Ligt krijgt slechts geel van de scheidsrechter en de VAR vindt dat ook prima.

Dit betekent dat Ajax in plaats van 46 , nu eigenlijk op 40, 41 of maximaal 42 punten had moeten staan. Toch flink wat minder dan de 48 van PSV, dat met een penalty wegens hands en wat minder ballen op het veld in de Kuip zelfs op 49 of 51 punten had kunnen staan.

Ja, de VAR en PSV.

In Sittard geen actie toen Luuk een penalty verdiende, maar gelukkig scoorde Rigo toch de winnende goal.
Tegen Ajax geen reactie toen Onana rood moest hebben en PSV wel geel kreeg (Luuk), maar niet de terechte penalty.
Geen reactie toen Bergwijn onderuit geschopt werd tegen Emmen en zelfs de NOS commentator het een strafschop vond.
Geen reactie toen de penalty tegen Luuk in Groningen onterecht bleek en PSV daardoor op achterstand werd gezet.
Wel een reactie om een penalty terug te draaien toen Lozano gevloerd was voor een leeg doel tegen Heerenveen.

Heeft PSV dan geen enkel voordeel gehad van de VAR?
Ja zeker, toen we met 5-1 voorstonden tegen Willem II kregen we dankzij hem een penalty waardoor het 6-1 kon worden.

Deze ongelijkheid moet volgens velen aan toeval worden toegeschreven, want over 34 wedstrijden gerekend krijgt PSV in hun ogen dezelfde behandeling als Ajax.
Dat impliceert dat op de speeldagen 18 t/m 34 er dus in vele twijfelgevallen voordelig zal worden beslist voor PSV en nadelig voor Ajax.
De titel kan ons dus bijna niet meer ontgaan.

Toch lijkt het me - mede gezien de uitlatingen van Kees Rijvers in de jaren 70 en off the record uitspraken van andere PSV functionarissen later, - niet onverstandig als Mark van Bommel toch maar niet vertrouwt op nog nooit verkregen "toevallige voordeeltjes" voor onze club en hij zijn manschappen op scherp zet om alle 17 resterende wedstrijden stuk voor stuk winnend af te sluiten.

Vooral nu Mike van der Roest van de KNVB bij VVV-Ajax alleen als fout vermeldt dat de overtreding op de arme Frenkie de Jong niet zwaar genoeg bestraft is en hij al het gemanipuleer van de VAR in Venlo onvermeld laat.
Randstekelijke oogkleppen, een Ajax pyjama in z'n jonge jaren, stupiditeit of een combinatie van dit alles daar bij hem in Zeist?

Gewoon ALLES blijven winnen lijkt, gezien bovenstaand verhaal, de ENIGE zekerheid dat we dit voorjaar met de 25e schaal op het Stadhuisplein mogen pronken.
Forza :psv:

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 21 jan 2019, 23:40

In bovenstaande post heb ik - met de nodige ironie - de opmerking gemaakt dat vanaf speelronde 18 de arbitrage gunstig voor PSV zou uitpakken. Want anders zou ook dit seizoen duidelijk blijken dat PSV bij lange na niet dezelfde behandeling krijgt als Ajax.

Eigenlijk is alle commentaar op dit weekend overbodig.

De NOS bleek de schaamte voorbij al zal veel kijkers ook nu nog ontgaan zijn hoe idioot en inconsequent Frank Snoeks en Jan Roelfs hun portie volksverlakkerij weer over het voetvolk mochten uitstrooien.
Zonder angst voor ontslag want hun chef sport heeft niet zoveel met PSV. Om er maar eens een eufemisme tegenaan te gooien.

Dan was er de arbitrage inclusief VAR.
Hoewel er ook nu nog beweerd wordt hier en daar dat het slechts om de falende Gozubuyuk zou gaan , om een slechte dag van een scheidsrechter of om bevoordeling van topclubs (is PSV dan geen topclub ?), blijkt opnieuw dat alleen Ajax baat heeft bij de VAR en dat PSV er voortdurend slecht vanaf komt.

Waar wel bekend is hoe subjectief media kijken naar deze twee clubs, blijkt steeds vaker dat ook de arbitrage dezelfde onzinnige kreten gaat slaken die in de randstad , sorry, landelijke :lol: media standaard zijn.

Een overtreding gemaakt door een Ajacied of tegen een PSVer is steevast "te licht" voor een strafschop en andersom gaat de bal wel op de stip als een Ajacied een tikje voelt of als een PSVer al dan niet per ongeluk een tegenstander raakt.

Of dit het gevolg is van voorkeur voor de club in wiens pyjama men vroeger sliep, van druk uitgeoefend van buiten, van fysieke intimidatie, van gebrek aan ruggengraat, van de wetenschap dat je carriere kunt maken als de randstad, sorry , landelijke :lol: media je goed beoordelen, of wat dan ook, weet ik niet.

Ik stel slechts vast dat ook dit weekend PSV twee punten meer had kunnen halen als dubieuze zaken niet wederom in PSV's nadeel waren uitgelegd en Ajax een punt minder als dubieuze zaken niet wederom in haar voordeel waren beslist.

Het gemakkelijkste baantje is keeper van Ajax; of je nu Onana heet die Luuk een elleboog geeft, dan wel Lamprou die Lammers vloert, nooit hoef je te vrezen voor rood en penalties.

Daarentegen is wel belangrijk bij handsballen of je compleet per ongeluk als PSVer de bal raakt, of dat je dat tegen PSV overkomt als Feyenoorder in de Kuip.

En ja dat "toeval" toch telkens weer bij het verstrekken van kaarten. Zo kan Rosario al voor de Kerst zijn 5e krijgen en geschorst worden op het moment dat de Ligt nog op 0 staat wanneer hij zonder schorsing een doorgebroken PEC speler onderuit schoffelt.

En bij dit alles niet vergeten dat de competitie op 1 punt of zelfs 1 doelpunt beslist kan worden. Zeker nu ook in de tweede helft van het seizoen - net als daarvoor, zoals hierboven gedetailleerd aangegeven - PSV "toevallig" iets minder kadootjes krijgt door foutjes van scheidsrechter en/of VAR dan concurrent Ajax.

Dat wordt 16 keer winnen, Mark, om toch kampioen te worden in "onkreukbaar" Nederland, waar iedereen gelijk behandeld wordt over 34 wedstrijden.

Forza :psv:

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 25 jan 2019, 21:47

Er wacht ons weer een belangrijk weekend, want PSV krijgt weer een kans om uit te lopen op Ajax. Waarbij we wel zelf het lastige duel tegen Groningen moeten winnen uiteraard.

Dan moet Ajax zondag naar Feyenoord en als Makkelie fluit zoals hij zijn eerste Feyenoord-PSV destijds floot, gaat Ajax zeker verliezen. Helaas is de kans groot dat hij dat niet doet en dat veeleer Ajax weer tegen 10 man of zo komt te staan zoals in de heenwedstrijd.

Ondertussen moet Lozano hopen dat de hetze tegen hem Higler niet beinvloedt om weer met een belachelijke rode kaart te komen zoals vorig seizoen. In dat weekend waarin Huntelaar wel een echte klap uitdeelde maar Ajacieden krijgen nu eenmaal geen rood. Zij zijn boven de wet verheven.
Navraag kan geschieden bij Onana, Schone, Neres, Huntelaar en ik zal nog wel mensen vergeten.

En over inconsequent gesproken;

Bij Gozubuyuk is aangeschoten hands wel een penalty voor Ajax destijds in de Makkelie/Gozubuyuk "lief zijn voor Ajax" week, maar niet als een Feyenoorder tegen PSV de bal wegslaat.
Geen penalty tegen Ajax als hun keeper Lammers neerlegt, maar wel voor Feyenoord als een tegenstander per ongeluk op de bal valt.
Typisch voordeel voor twee topclubs en nadeel voor de ene echte topclub.
Ra, ra?

Jan Roelfs van de NOS kan er ook wat van. Na zijn idioterie ooit rondom Mertens en Wegereef was hij afgelopen weekend weer Noord Koreaans bezig.
Toen Ajacied van de Beek een stervende zwaan nadeed was het volgens hem toch penalty want er was ook fysiek kontakt. Toen Lammers wat later gevloerd werd door de Ajax doelman had hij slechts commentaar op de wijze van vallen van Sam. Blijkbaar zag hij daar geen fysiek kontakt.

En dit soort grapjassen mag wekelijks verslag blijven doen bij onze nationale Ajax propaganda machine, de NOS.
Die - met nog wat randstad media van hetzelfde allooi - de publieke opinie in Nederland, inclusief Zeist, zo sterk beinvloedt.

Hopelijk gaan scheidsrechter en VAR dit weekend het niet WEER voor ons verstieren zodat de kans groot is dat we Ajax op 4 of 5 punten achterstand kunnen zetten.Waar ze allang op hadden gestaan als de arbitrage niet "toevallig" wat slippertjes had gemaakt in Venlo, Zwolle en Amsterdam.

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 01 feb 2019, 21:07

Inmiddels is iedereen wel bijgekomen van het lachen om de stupiditeit van Danny Buys.
Die , net John van den Brom destijds, niet doorhad dat je over het voortrekken van topclubs door scheidsrechters in Amsterdam en Rotterdam moet klagen en juist niet in Eindhoven. Waar topclub PSV alleen maar last ondervindt van scheidsrechters en VAR.

En zeker hij had beter kunnen weten. In Groningen immers, gaven Makkelie en de niet reagerende VAR zijn ploeg al een strafschop tegen PSV kadoo en kon Dumfries de boel nog net redden, en vorige week werden PSV ook bijna twee punten ontstolen omdat Luuk geen penalty kreeg die de 3-1 had kunnen betekenen.

Anderzijds geeft de NOS trainers alleen de kans publiekelijk over arbitrage te klagen als ze van PSV verloren hebben. Vanwege het misleidende plaatje dat die randstad figuren het volk willen voor zetten.

Dan lees ik dat trainer Steyn VVV wel een kansje toedicht omdat Ajax niet goed draait. Tip; laat je spelers nog eens zien hoe de arbitrage en de VAR jullie de das omdeden in het eerste duel. En vooral hoe de KNVB dat alles normaal vond en alleen "jankte" om een tackle op Frenkie. Dat prikkelt hen hopelijk.

Zelf moet PSV oppassen niet net als in Sittard in de problemen te komen omdat de VAR niet thuis geeft als het moet. In het prille 2019 hebben Sam Lammers en Luuk de Jong immers alweer kennis gemaakt met de invloedrijke "hulptroepen" van Ajax.
Dus is PSV zondag pas veilig bij een 3-0 voorsprong. Een fikse klus voor de 24 voudige kampioen op weg naar de 25e landstitel.

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 06 feb 2019, 19:35

Een tijdje terug werd in het Arbitrage en Media topic na een reeks voorbeelden van cruciale benadeling een voorbeeld gegeven van wat bevoordeling van PSV genoemd werd.
Het duwtje tegen Benson op 29-4-2007.

Gelukkig was ik niet de enige die dit als onjuist bestempelde, zoals trouwens ook onverdachte Ajacieden en NOS mensen destijds hadden gedaan.
Immers de Vink die geen penalty tegen PSV gaf had eerder een nog duidelijker geval voor PSV ook weggewuifd.

Sterker nog. Als er toen al VAR geweest was het geval Benson nooit meer genoemd. Dan was immers de 5-1 van Kone goedgekeurd en had Farfan zijn strafschop gehad en zou een penalty voor Vitesse de stand hebben gewijzigd van 6-1 of 7-1 in (misschien)6-2 of 7-2.

PSV zou dus zelfs met 2 doelpunten verschil kampioen hebben kunnen worden.

Had Vink penalty gefloten voor Benson had hij PSV dubbel genaaid, hetgeen hij uiteraard niet deed.

Deze inleiding dient om duidelijk te maken waarom ik zo'n bezwaar heb tegen de VAR in de Gelredome zaterdag, Ik kan het alleen een correcte beslissing vinden als er -hoogst onwaarschijnlijk- geen vergelijkbare duw en trek actie in die wedstrijd heeft plaatsgehad.
Slechts dan mag je zo'n ingrijpende penalty geven. Anders rangschik je dit voorval onder de vergelijkbare, door jouw als VAR ook niet aan de scheids doorgegeven incidenten.

Hoe zou er trouwens zijn gereageerd als bij Ajax in de Arena dit gebeurd was? Of bij Feyenoord in de Kuip? Stel dat zij met 2-2 genoegen moesten nemen ipv met 3-1 te winnen.
Het antwoord zal nog heel lang uitblijven want deze suggesties zullen, vrees ik, fictief blijven tot in de eeuwen der eeuwen.

Interessant vond ik dat de bij de KNVB niet populaire -hij heeft een andere mening dan veel anderen , waar zie je dat meer -, :wink: Mario van der Ende precies dezelfde bezwaren aanvoert tegen de huidige VAR als ik.

Ongelijke omstandigheden in verschillende stadions, te weinig camera's hier en daar, geen goed opgeleide VAR personen, te weinig ervaring bij hen, scheve verhoudingen tussen collega's/ concurrenten die elkaar zouden moeten corrigeren en ga zo maar door.

Dan nog een staaltje van beinvloeding door de media. Beinvloeding die steeds duidelijker ook resultaat kent in Zeist, als je de reacties van scheidsrechters nauwlettend in de gaten houdt richting onze "zeurders" en "matennaaiers".

Dit keer wist VI te melden dat Fortuna met tien man kwam na een ONGELUKKIGE handsbal.
Dan ben je gek of zeer partijdig als journalist, dunkt me, want het was een 100 procent doelgerichte actie om een zeer kansrijke PSV counter te voorkomen.

Tenslotte de constatering dat PSV eindelijk een volkomen terechte gele kaart kreeg. Die van Malen. Dat "terechte" werd trouwens tijd na de lachwekkende maar doodgewoon bij de KNVB doortellende kaarten die Luuk de Jong, Eric Guttierez en Gaston Pereiro dit seizoen kregen zonder dat ze zich ergens schuldig aan maakten.
Hoe "vaak" is Ajax zoiets eigenlijk overkomen? :(

Gebruikersavatar
deninho32
Site Admin
Berichten: 5746
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:57
Clubvoorkeur: Afbeelding
Has thanked: 346 times
Been thanked: 650 times

Bericht door deninho32 » 25 feb 2019, 11:31

Verplaatst bericht
Henk Hoytink valt vandaag in Trouw gruwelijk door de mand bij iedereen die nog dacht met een objectieve verslaggever van doen te hebben en niet met een arrogante Ajax supporter.

Onder een grote foto waar PSVers terecht boos zijn als Higler voor de derde maal voor rust weigert een overduidelijke gele kaart te geven, staat de suggestieve opmerking dat onze jongens vertwijfeld zijn en het niet meer zien zitten.

Voorts hekelt hij PSV , en met name natuurlijk weer Luuk dat ze protesteren en om een gele kaart vragen bij een doodnormaal "overtredinkje" van een Feyenoorder. Dan ben je dus of te stom om te zien dat er weer een counter van PSV werd voorkomen of je wilt je lezers bewust besodemieteren.

Dat laatste lijkt het geval, nu de hoon die Higler van de 35.000 man over zich heen kreeg ook niet in de NOS samenvatting te zien was.
Zodat het door de "randstad" gecreéerde beeld blijft hangen van -ik citeer Trouw - "de vloeiend leidende" - Higler.

Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.
Wie zichzelf spaart krijgt nooit rente.

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 28 feb 2019, 23:02

Inmiddels bevat de klaagmuur zoveel details waaruit blijkt dat Ajax voortdurend voordeel heeft van het naar willekeur wel of niet ingrijpen van de VAR en PSV aan de lopende band nadeel ondervindt van de arbitrage, ongeacht of fluit dan wel scherm hen ter beschikking staat, dat er een uiterst verhelderende compilatie gemaakt zou kunnen worden.

Maar ja, dan zou blijken dat of er sprake is van het meten met twee maten ten gunste van Ajax dan wel van het kunstmatig spannend houden van de competitie om commerciéle redenen.
Blijkbaar zit niemand daarop te wachten.
Dus vertrouwt "men" kennelijk op de "goede" werking van de doofpot en op de slechte geheugens bij de meeste voetballiefhebbers .

Ook dit weekend was het raak. Hoe harder de fluitconcerten voor de arbitrage in het Philips Stadion, hoe meer scheidsrechters geprezen worden in de randstad media. Voorbeelden van Trouw alsmede van de NOS die dat soort geluiden al decennialang systematisch wegmoffelt, staan in het verplaatste bericht hierboven.

VI is ook altijd bereid mee te werken aan de volksverlakkerij. Juichend delen ze mee dat we weer een competitie hebben om vervolgens de zeer matige prestatie van Higler met een 7 te belonen.Of een scheidsrechter lof krijgt toegezwaaid na een topper met PSV is afhankelijk van de uitslag. Wint PSV het duel niet, dan was de scheidsrechter per definitie uitstekend.

En na de dubieuze , sturende welles nietes ingrepen in Emmen, Utrecht en Heerenveen heeft dit nieuwe puntverlies Ajax weer terug in de race gebracht. Dus hoeft de 31e maart Blom in de Arena maar weer op te treden als vorig jaar om Ajax in pole position te krijgen. Waarna Makkelie en Gozubuyuk tegen het einde van de competitie nog wat geintjes toe kunnen voegen en iedereen boven de moerdijk is weer tevreden.

En die compilatie van "toevallige" voordeeltjes voor Ajax en "toevallig" voor PSV nadelig uitgevallen beslissingen komt er toch niet.
Daarop blijft het wachten tot St Juttemis.

Maikel_91
Site Admin
Berichten: 7499
Lid geworden op: 10 mei 2018, 19:59
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 759 times
Been thanked: 1300 times

Bericht door Maikel_91 » 03 mar 2019, 22:02

Verplaatst vanuit VAR topic
tirzah schreef:
Daar zou ik ook graag wat meer over willen horen.
Waarbij ik uiteraard meer waarde hecht aan TLOTG dan aan verhaaltjes uit Zeist.
Sinds voorwaardelijke opzet daar schijnt te gelden voor handsballen die je van achter van dichtbij tegen je aan krijgt geschoten, neem ik KNVB woordvoerders niet altijd meer serieus.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor steeds misleidender tv commentaar, waardoor de spraakverwarring wekelijks toeneemt.
Bij de rode kaart voor de Heracles speler hoor ik doodleuk de opmerking dat hij er geen opzet bij had maar dat rood blijkbaar toch terecht is. Geen opzet en toch rood? Daar zakt je broek toch van af.

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 05 mar 2019, 17:38

Zomaar een paar losse constateringen, uniek, omdat ze nooit in randstadmedia verschijnen.

Zondag dus weer een PSVer geschorst. Na Rosario - al voor de Kerst - nu Lozano.
In tegenstelling tot onze concurrent krijgen PSVers steevast kaarten die in de categorie vallen van "je kunt hem geven of je kunt hem niet geven."
Ajacieden vallen in de "niet" categorie.

Ook bij PSV-Feyenoord was voor rust driemaal zichtbaar waarom PSVers bijna twee keer zoveel kaarten achter hun naam hebben staan als Ajacieden en Feyenoorders.

Terwijl het bij toegekende strafschoppen precies andersom is. Daar moet PSV het juist met de helft doen. Nu en dan wel een bij 5-0 of zo om de statistieken wat op te leuken, maar zoals Ajax bij gelijke stand of achterstand regelmatig wel, krijgen wij hem nooit.

Strafschoppen tegen vliegen ons wel om de oren; Isimat kreeg ze voortdurend bij het minste of geringste, terwijl als nu Luuk's shirt secondenlang kapot getrokken wordt het te licht :lol: is voor penalty. Evenzo als Lozano tegen het gras gesmeten wordt.

Kijk je naar de volstrekt belachelijke gele kaarten die dit seizoen zijn gegeven aan Luuk, Gutierrez, Pereiro en Lozano en die de KNVB doodleuk blijft meetellen, vraag je je in arren moede af waarom dit nooit of te nimmer aan Ajacieden overkomt.

Wat zijn wij Nederlanders toch een objectief, eerlijk, rechtschapen en onbevooroordeeld volkje.

Hoe komt iemand op het idee te denken aan Subjectieve Media en Inconsequente Arbitrage? :wink:

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 15 mar 2019, 21:16

Opvallend in speelronde 25 was vooral het zoveelste doelpunt van PSV dat op dubieuze gronden werd afgekeurd. Lachwekkend hoe Kamphuis ingrijpt terwijl het protocol onder punt 3 spreekt van een "clear and obvious error" als voorwaarde om in te mogen grijpen.

Foto of stilstaand beeld als bewijs zijn overigens uit den boze.De NOS werkt al jaren met het vaak een fractie van een seconde te vroeg of te laat stilzetten van het beeld voorzien van suggestief commentaar dat velen dan voor waar aanzien.

Vreemd overigens dat geen enkele "technisch geschoolde" PSV fan hier de beelden heeft opgezocht die de NOS in de doofpot heeft gestopt.
Dan bedoel ik de handsbal van een Bredanaar die Gozubuyuk niet bestrafte waar hij een veelbelovende PSV aanval wel onderbrak na aangeschoten hands bij een PSVer.
Hetzelfde meten met twee maten wat hij deed toen hij 2 van ons geel gaf en bij 2 van NAC na zwaardere overtredingen met mondelinge waarschuwingen volstond.

Het allerbelangrijkste was natuurlijk dat de reincarnatie van Arendsoog, VAR Kamphuis niet reageerde bij de beuk die Luuk in de beginfase kreeg in de 16. Het leek de zoveelste penalty die onze aanvoerder dit seizoen is onthouden. Wordt het dan al vroeg 2-0 kan PSV werken aan het doelsaldo.
Nu niet en weer kraait daar geen haan naar. :(

Dan zondag a.s.
Uit bij VVV wordt het moeilijk.
De meeste angst moeten PSV supporters hebben voor de man met de fluit en die achter het schermpje.

Want mocht VVV 1-0 scoren zal de VAR niet gaan zoeken naar een onnozel duwtje tegen een PSVer om de goal af te keuren.
En mocht het 0-0 staan in de slotfase zal de VAR niet gaan zoeken naar een duwtje tegen Luuk om PSV een penalty te kunnen geven.
En mochten we de blessuretijd ingaan met een 0-1 voorsprong zal er niet snel worden afgefloten op het moment dat VVV een penalty claimt tegen ons.

Want wij zijn Ajax niet.

En mocht het in Venlo net zo gaan als destijds toen Ajax er de zege kadoo kreeg, dan zal er ditmaal wel een storm van verontwaardiging losbreken in de media en zal de KNVB dit wel als blunders van de VAR meenemen bij haar evaluatie.UIteindelijk vindt men in Zeist dat zelfs een PSVer die uitglijdt en dan per ongeluk iemand raakt met een penalty moet worden bestraft.

Bekijk de wedstrijd VVV/Ajax nogmaals `met de kennis van nu`( vergelijk met de KO van Luuk tegen Groningen en zijn kapotte shirt in Utrecht en andere `te lichte vergrijpen` tegen PSVers en de reactie zal moeten lijken op :x of op :lol: of eigenlijk op allebei.

Wat zorgt die VAR toch voor meer eerlijkheid in de kampioensrace. :(

Gebruikersavatar
deninho32
Site Admin
Berichten: 5746
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:57
Clubvoorkeur: Afbeelding
Has thanked: 346 times
Been thanked: 650 times

Bericht door deninho32 » 05 apr 2019, 21:10

Geplakt vanuit VAR topic

*
En als je alleen al ziet wat de man die de VAR namens de KNVB zit - zat(?) - te promoten vertelt en NIET vertelt over de beruchte VVV-Ajax, weet je al genoeg.

Puur willekeur is de juiste term voor het hele VAR gedoe.

Zoals in Amsterdam bleek toen Pol van Boekel PSV geen penalty wilde toekennen en Ajax wel. Waar de falende Kuipers- hij had zelfs een VAR nodig om rood te durven trekken voor Mazraoui - helaas in mee ging.

Dezelfde van Boekel die een paar dagen later bij de overtreding op Lozano driftig met de handjes neen stond te wapperen en niet gecorrigeerd werd door de VAR van dienst (Wie was dat eigenlijk?).

Dezelfde VAR zag ook geen aanleiding in actie te komen toen Luuk half ontkleed werd maar greep wel naar de millimeter loep om voor de derde keer in korte tijd Gakpo buitenspel te verklaren.

Waar vinden we dit soort concrete voorvallen terug in de tellingen die Zeist zou verrichten ?
Of is die zogenaamde 70 procent toch alleen maar wat subjectief onderbuik gejubel van meneer van Egmond en de zijnen?
Wie zichzelf spaart krijgt nooit rente.

Gebruikersavatar
deninho32
Site Admin
Berichten: 5746
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:57
Clubvoorkeur: Afbeelding
Has thanked: 346 times
Been thanked: 650 times

Bericht door deninho32 » 09 apr 2019, 14:53

Edit: Na overleg nieuwe formulering in het daarvoor bestemde topic.
Wie zichzelf spaart krijgt nooit rente.

Gebruikersavatar
deninho32
Site Admin
Berichten: 5746
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:57
Clubvoorkeur: Afbeelding
Has thanked: 346 times
Been thanked: 650 times

Bericht door deninho32 » 12 apr 2019, 12:34

Verplaatst van VAR-topic.
J.B. schreef:Ik denk dat jij een andere interpretatie geeft aan de cijfers dan met wat ik lees.

Correct me if i'm wrong.
You are wrong ,I think, so I will correct you.

De interpretatie van ZMOZ en de constatering van Tijn zijn m.i. beiden geheel juist.

Dat jij en deninho hier fanatiek proberen steeds weer te melden dat je geloof hecht aan uitspraken van de KNVB doet daar niets aan af.

Uiteindelijk vinden jullie ook systematisch bij dubieuze voorvallen in het nadeel van onze mooie club dat er niets aan de hand was, sterker nog, dat PSV menigmaal gematst wordt. Het fanatisme waarmee dat gebeurt zou , dunkt me, een betere zaak waardig zijn.

Gelukkig kan iedereen die de begintekst van coendillen43 in de klaagmuur gelezen heeft een en ander inmiddels goed op waarde schatten.

Bovendien zal voor iedereen, PSV supporter of buitenstaander, die de klaagmuur onbevooroordeeld leest duidelijk zijn "that there is something rotten in the state of Denmark" (Shakespeare, Hamlet)

Want zelfs al zou de helft of pakweg drie kwart van wat daar wekelijks is genoteerd gezien kunnen , mogen of moeten worden als mening waar over gediscussieerd kan worden, blijft er ruim voldoende FEITEN materiaal over, dat mag leiden tot de conclusie die Tijn al aangaf;

Van de VAR heeft Ajax dit seizoen beslist meer voordeel dan PSV. In een nek aan nek kampioensrace.

En dat is dus helaas MEDE bepalend voor wie straks de schaal krijgt uitgereikt.

Correct me if I am wrong.
(But with facts please, not the vague rubbish like that of Dick van Egmond)
Wie zichzelf spaart krijgt nooit rente.

Plaats reactie