Welkom aan alle gasten. Meepraten over PSV? Maak een account aan!

Murphy's Law

Hier kan men zijn of haar beklag doen over subjectieve media, inconsequente arbitrage en alles wat ermee te maken heeft.
Plaats reactie
tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Murphy's Law

Bericht door tirzah » 20 feb 2019, 17:04

De beste Nederlandstalige tv commentator ooit had als een van zijn gevleugelde uitspraken; "er zijn maar 10 seconden nodig voor een doelpunt. Het huidige PSV heeft dat prima begrepen en doet er zijn voordeel mee.

Een van zijn andere favoriete uitspraken ging over de wetten van Murphy. Eén daarvan duidt op de situatie dat alles tegenzit, soms door te verwachten menselijke fouten.

Daar heeft het huidige PSV ook dit seizoen weer mee te maken. Zie voor veel details de twee andere topics in deze klaagmuur.

In alle 4 de duels waarin onze rood-witten puntverlies leden was sprake van dubieuze beslissingen van scheidsrechter en/of VAR die in PSV's nadeel uitvielen. Gevoegd bij de dubieuze beslissingen die de "concurrent" in de race hielden had het verschil tussen PSV en Ajax niet vier bedragen (57-53), maar had het net zo goed negentien punten (66-47) kunnen zijn of pak hem beet, bijvoorbeeld tien of dertien.

Zoals ik al in een helaas , om onbekende redenen, verwijderde post in het Gerbrands topic meldde hoeft er geen kampioenspoule of play offs te worden ingevoerd. De Eredivisie lijkt immers kunstmatig spannend gehouden te worden. Zodra PSV te ver uit dreigt te lopen -13 punten vorig seizoen of 8 thans-, treedt kennelijk Murphy's Law in werking.

Want de suggestie dat PSV na de winterstop minder goed zou spelen lijkt me, na nu weer het dubieuze geklooi in Heerenveen, onjuist. We staan inmiddels wel aan de top van de ranglijst van afgekeurde doelpunten, teruggedraaide of niet gegeven "te lichte" penalties, en van aan kampioens kandidaten gegeven kaarten.

De concurrent daarentegen voert de ranglijst aan van strafschoppen als het bij hen niet loopt en lang 0-0 blijft, aan niet gegeven gele en rode kaarten en aan gulle vrije trappen rond de 16. Altijd welkom als je specialisten hebt om de score zo te openen.

Ik heb altijd beweerd dat je scheidsrechters moet beoordelen op het gegeven of ze dezelfde norm hanteren bij elke club. In dat licht bezien vinden er reeksen rare voorvallen plaats.

"Je kunt hem geven of je kunt hem niet geven" is een veelgehoorde kreet. Mark van Bommel werd in de eerste vijf wedstrijden van ons jubileumjaar met 5 kaarten voor de rest het seizoen meteen "uitgeschakeld".
De Ligt en Onana ontliepen dit seizoen rood dat "toevallig" niet gegeven werd.Je kunt daarbij vrijwel alle Zeister "sterren" betrappen op inconsequent gedrag.

Wie ziet hoe de door Zeist vogelvrij verklaarde Luuk van zijn shirt werd beroofd in Utrecht zonder dat Makkelie aandrong op een penalty die hij tegen Luuk in Groningen ten onrechte wel gaf, verbaast zich. Om maar niet te spreken van de onnozele akkefietjes van Isimat die nooit "te licht"bleken voor penalties tegen PSV. Ra, ra?

Hoogst kwalijk is de rol van de media in deze. De NOS negeert de blunder van van Boekel die PSV aan een 1-1 ipv 2-0 bij rust had kunnen helpen en gaat wel zeuren over de glijpartij van Dumfries. Sterke beurt van Pol dat hij zich niet liet oml*llen en bleef bij zijn juiste standpunt dat je geen penalty kunt fluiten als je duidelijk ziet dat een speler zonder enige opzet toevallig iemand raakt.

HOOGST KWALIJK met hoofdletters dat een VAR hier met al zijn herhalingen, waaruit blijkt dat er geen opzet was, toch durft te vol te houden dat het een penalty moest zijn, dat KNVB bonzen ook deze onzin de wereld in helpen en dat Nijhuis dit ook nog eens schijnt te hebben bevestigd.

Ik begrijp dat de PSV staf en directie voorzichtiger dan ik moeten zijn in hun uitlatingen tegenover al dan niet rancuneuze egotrippers die ze volgende weken weer tegen kunnen komen. Zij verkeren niet in de omstandigheid teveel kritiek te kunnen uiten. Maar als Mark van Bommel meegaat met de idiote redenering als zou Dumfries met een penalty bestraft hebben moeten worden, dan zakt hij voor mij door een ondergrens. Zover ga je niet mee met figuren die bewust het volk willen laten geloven dat PSV daar gematst is in plaats van genaaid.

Zondag komt Feyenoord met haar fysiek. Higler fluit en Nijhuis is VAR. De houthakkers van Groningen mochten onlangs van hen ongestraft tekeer gaan tegen onze jongens. Pereiro kreeg als zoveelste PSVer dit seizoen geel zonder iets misdaan te hebben (zoals Guardado altijd bij Basje de pineut was), en Dennis die vorig seizoen Lozano rood aansmeerde gaf niet thuis toen Luuk met een elleboogstoot KO geslagen werd. Na die zoveelste niet gegeven penalty die 3-1 had moeten zijn moesten we van Higler nog wel zeven minuten blessuretijd zien te doorstaan. Gelukkig liep het dit keer beter af dan na de weggewuifde 3-1 tegen RKC voor de beker. Die werd ons wel fataal.

En dit duo gaat zondag bepalen welk fysiek kontakt wel of niet is toegestaan. Misschien een harnas ter bescherming voor Luuk of eenmalig Isimat uitlenen aan de tegenstander? Normaal gesproken- bij correcte arbitrage - is de kans groot op een uitglijder van Ajax in Den Haag en winst voor PSV. Dat zou prima zijn voor de kampioen.

Of al het bovenstaande nu komt doordat half Zeist vroeger in een een Ajax pyjama heeft geslapen, of dat FOX het commercieel beter uitkomt dat de kampioensrace lang spannend blijft, of dat er iets anders de oorzaak is, dat weet ik uiteraard niet.

Maar dat er niet met dezelfde ogen gekeken wordt naar PSV als naar Ajax, dat lijkt me inmiddels duidelijk voor iedereen. Wat in deze precies de rol is van Murphy zal de tijd leren.

Plaats reactie