Welkom aan alle gasten. Meepraten over PSV? Maak een account aan!

De wondere wereld van Zeist

Hier kan men zijn of haar beklag doen over subjectieve media, inconsequente arbitrage en alles wat ermee te maken heeft.
Plaats reactie
tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

De wondere wereld van Zeist

Bericht door tirzah » 24 mar 2019, 12:32

Tagliafico wordt niet geschorst en daar " kan " men bij de KNVB "wel mee leven."

In januari 1960 krijgt Ben van Gelder de dag voor PSV-Feyenoord bericht uit Zeist dat Coen Dillen een dag later niet mee mag doen. Hij is geschorst - gele en rode kaarten bestaan nog niet - omdat onze topscorer 4 weken (!)eerder uit bij Elinkwijk een officiele waarschuwing heeft gekregen.
PSV verliest de volgende dag en wordt geen kampioen. Ik herinner me het spandoek (niet zelf gemaakt :wink: ) "Mag PSV geen kampioen worden, KNVB?"

In 1976 krijgt Jan van Beveren tijdens PSV -Telstar 6-1 een belachelijke gele kaart. De wedstrijd erna, jawel, Ajax-PSV is hij geschorst. Omdat Andre van Gerven geweldig keept wint PSV toch in Amsterdam met 1-3 en wordt later kampioen.

Inmiddels heeft Willy van der Kuylen dan na een akkefietje met van Hanegem die daarvoor 1 wedstrijd schorsing krijgt, er een van twee wedstrijden opzitten, ondanks zijn blanco strafblad.

Over de talloze schorsingen die de NOS met Jack van Gelder PSVers aannaaide , onderwijl van alles wat Ajacieden misdeden in de doofpot stoppend zal ik hier niet uitweiden. Om het leesbaar te houden.

En laten we wel wezen, slachtoffers van scheidsrechters en aanklagers uit Zeist , zullen het er wel naar gemaakt hebben.
Willy van der Kuylen, Jan van Beveren, Luc Nilis, Ruud van Nistelrooy en Gomes, e.v.a met een PSV shirt, het zijn immers stuk voor stuk notoire schoppers die wel aangepakt moesten worden, niet?

Toen vorig jaar PSV 13 punten "dreigde" uit te lopen werden o.a. Schone en Neres de week voor de topper uit bij Twente opzichtig gespaard door Higler. En ook voor rust in de Arena liet Blom geel zien aan Schone die Hendrix natrapte, liet hij een Ajax elleboog onbestraft en onthield hij PSV een penalty.

Nu de tweede helft niet begon met 0-1 voor PSV tegen 10 Ajacieden kon het door Schone en Neres uiteindelijk 3-0 worden voor Ajax. Randstadmedia zorgden er vervolgens voor dat Cocu laf voetbal werd verweten en alle hierboven genoemde gebeurtenissen in Enschede en Amsterdam de geschiedenisboekjes niet haalden.

In de wondere wereld van Zeist kan van alles wat krom is recht gepraat worden.
Als Lozano zich losrukt wordt hij hoe dan ook geschorst terwijl Huntelaar iemand een klap geeft wat al is waargenomen zonder consequentie voor de Ajacied EN voor de waarnemer die er niets aan deed.

Zo werd ook ooit Marcelo in het kruis gegrepen door Vertongen maar , ziedaar het wonder, de grensrechter had vanaf 30 meter door de melee van spelers heen dit al waargenomen. Zonder reactie.

Vorig seizoen schreef iemand op dit forum dat Luuk blij zou zijn met de komende VAR, want dan zou hij voortaan veel penalties meekrijgen.
Ocherm, wat een naiviteit. Zelfs als een Groninger hem KO slaat en een Utrechter hem uitkleedt is dat nog "te licht voor een penalty". De standaard beoordeling van overtredingen tegen PSVers.

De VAR heeft wel Ajax veel voordeel gebracht - wat een wonder weer - en biedt ook extra mogelijkheden om iets "op te sporen" wat PSV misdaan zou hebben. Zo heeft Jochem Kamphuis de m.i. twijfelachtige eer om de meeste PSV doelpunten te hebben kunnen afkeuren. Na het dubieuze tweetal in Emmen, nu ook weer een tegen NAC.

En ja, in die wondere wereld van Zeist kan het gebeuren dat Dick van Egmond en compaan Wiedemeier jubelen over de VAR die zulk goed werk verricht en bijna nooit mis zit.
Tsja, als je nu ook al kunt leven met een niet ingrijpende VAR bij de zoveelste onbestrafte onbeschofte actie van een Ajacied, - na Onana, de Ligt, Huntelaar, nu Tagliafico, dan mag inderdaad onderhand wel gesproken worden van de wondere wereld van Zeist.

En moet PSV de 31e meer vrees koesteren voor scheidsrechter en VAR die net een vlekje in het oog krijgen bij Ajax overtredingen, die vergrijpen tegen PSVers te licht vinden om te bestraffen en zorgvuldig bij elk PSV doelpunt naar een millimeter buitenspel gaan zoeken, dan voor de godenzonen.

Want die kunnen we makkelijk aan bij fatsoenlijke arbitrage. Zoals de laatste twee ontmoetingen met hen hebben duidelijk gemaakt.
Wie weet zien we zondag weer een wonder in deze wondere wereld. Dan is bij de komende Ajax-PSV zelfs een herhaling mogelijk van de 0-4 score waar Mark van Bommel al ervaring mee heeft. :)

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 06 apr 2019, 15:28

In het voorjaar 1998 verkeerde Ajax in de positie die PSV had tot vorige week. Als ze niet zouden verliezen in de topper bij PSV kon de titel hen niet meer ontgaan.

De opzet slaagde. Omdat Jaap Uilenberg drie strafschoppen onthield aan PSV en wel twee rode kaarten voor ons had.
De NOS zorgde voor een selectieve samenvatting om zoals zo vaak het volk thuis te misleiden(?) en Hans Kraay Sr gaf als oordeel over de fluitist die aan de Frederiklaan de bijnaam had verworven Vriend van de J... ; "de mensen in Eindhoven zullen het niet met me eens zijn , maar hij floot uitstekend".

Een half jaar later schopte Dani PSV doelman Lodewijks een bebloede kop. De Ajacied kreeg slechts geel van deze Uilenberg die later verklaarde omdat zelfs Jack van Gelder dit te grof vond en hem bekritiseerde ;"als ik het gezien had, had ik rood gegeven."
Alsof hij die gul was met kaarten voor PSV en Ajacieden altijd ontzag, zomaar geel zou hebben getrokken zonder iets te hebben gezien. :?

Hier moest ik aan denken toen afgelopen zondag de competitie een wellicht beslissende wending nam doordat Bjorn Kuipers Jaap Uilenberg imiteerde, omdat ook hij weet hoe gunstig je carriere verloopt als je de massa media in de randstad te vriend houdt.

Ja, Bjorn was geweldig zo hoor en lees je overal en VI geeft hem een dikke 8.

Geweldig?
Ik zou zogenaamd met een PSV bril kijken. Maar met wat voor bril kijkt iemand die niet ziet dat Lozano een penalty moet krijgen als Blind hem tot tweemaal toe vloert in de 16?
Die slechts geel trekt als Mazraoui een PSV er tracht te onthoofden en pas na overleg met de VAR rood durft te geven?
En die na een absurde ingreep van een met twee maten metende VAR in het geval Schwaab besluit ,tussen krijsende Amsterdammers in, om ditmaal de ook door hem bij Guardado en andere PSVers in het verleden gebezigde kreet "te licht voor een penalty" te vergeten en nu doodleuk wel naar de stip te rennen.

Wetend dat het dolende Ajax daarmee gered is en PSV 's voorsprong geen 8 maar nog slechts 2 punten zal bedragen door deze lafhartige daad.
Wetend ook dat de "analisten" bij FOX, NOS enzovoorts hem zullen steunen in zijn oordeel. Die experts zijn in recht l*llen wat krom is.

Maar goed; iedereen die - commercieel of ander - belang heeft bij een spannende competitie kan tevreden zijn en de hele grachtengordel en Gooische kliek eveneens. Dus wat valt er te klagen?

In 2010 stond PSV ongeslagen op kop , maar had Fred Rutten de pech dat KNVB voorzitter Henk Kessler openlijk verklaarde dat hij graag de kampioensschaal aan Twente zou uitreiken. Een paar dubieuze arbitrale beslissingen verder gebeurde dat ook en bleven Fred en wij van een feestje verstoken.

In 2019 stopt KNVB voorzitter Michael van Praag. Die zal wel slim genoeg zijn zo'n uitspraak niet in de pers te doen. Maar mocht hij de wens binnenskamers hebben uitgesproken dat hij de schaal nog 1 keer aan zijn Ajax wil uitreiken , heb ik nog een tip voor Dick van Egmond.

Op de laatste dag speelt Ajax thuis tegen Utrecht. Geef dat duel aan Danny Makkelie die altijd bereid is om een penalty te fluiten voor Ajax als er een Ajacied valt, ook al ziet Danny de bal niet. Er is geen Bryan Smeets meer om die poging Ajax kampioen te maken daarna te doen stranden.

En voor alle zekerheid ook even opletten bij AZ-PSV, Dick. Keuze te over, want van Boekel, Kuipers, Nijhuis en noem maar op, ze zijn allemaal keurig op de hoogte dankzij Johan Derksen dat Lozano een matennaaier is die nooit een penalty moet krijgen en dankzij Arno Vermeulen dat hetzelfde geldt voor de altijd zeurende Luuk de Jong. Zolang de broek niet met het shirt kapot getrokken is, noemen we het steevast "te licht voor een penalty".

Misschien voor alle zekerheid toch maar kiezen voor Kamphuis? Uiteindelijk voert die persoonlijk de (lange) ranglijst aan van al dan niet in samenspraak met de VAR afkeurde PSV doelpunten.

Tsja, die wondere wereld van Zeist toch. :sleep:


EDIT:

Even voor de duidelijkheid;

Ik geloof niet in complotten.
Via de klaagmuur wil ik aan mensen met een goed werkend geheugen en voorzien van gezond verstand enkele vragen voorleggen;

WAT IS DE SCHEIDSLIJN TUSSEN SUBJECTIEF EN OBJECTIEF?

IS EEN MENS FEILBAAR EN VAN BUITENAF TE BEINVLOEDEN?

IS HET HEMD NU EN DAN NADER DAN DE ROK?

WAARUIT ZOU MOETEN BLIJKEN DAT ALLE CLUBS DEZELFDE VOOR EN NADELEN ZOUDEN HEBBEN ONDERVONDEN NA 34 WEDSTRIJDEN?

KLOPT HET WELLICHT NOG STEEDS WAT KEES RIJVERS OOIT ZEI DAT HET VOOR PSV MOEILIJKER IS OM KAMPIOEN TE WORDEN DAN VOOR AJAX EN FEYENOORD?

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 08 apr 2019, 13:57

Dat men in Hilversum en Amsterdam allang de schaamte voorbij is, is bekend bij iedereen zonder randstedelijke oogkleppen.

Een mooi voorbeeld dit weekend;
De enige NOS commentator die sympathie voor PSV heeft,Jeroen Grueter, geeft zoals het hoort correct en enthousiast commentaar bij de zege van Ajax in Tilburg.
Elk geoefend oor daarentegen dat een dag later luistert naar de Ajax aanhanger Frank Snoeks hoort zijn vreugde bij elk Arnhems succesje en zijn bijna-hartstilstand bij PSV kansen en teleurstelling bij onze doelpunten.
Er is geen risico voor ontslag want zijn baas Arno Vermeulen heeft een even grote hekel aan PSV.

Op betaalzender FOX schijnt het commentaar van Leo Driessen nog schunniger te zijn geweest dan anders. En hoewel Valentijn Driessen bij de Telegraaf de naam heeft , zijn ook Henk Hoytink en Willem Vissers bij Trouw en de Volkskrant er niet vies van met hun vileine pen Lozano, Luuk en de gehate van Bommel te beschadigen. Dit alles vanuit hun enige perspectief; dat van hun favoriete Ajax.

Inmiddels is het wonder geschied wat alleen in de wondere wereld van Zeist mogelijk is.

Het lange tijd ongenaakbare PSV is eindelijk achterhaald door Ajax.
In eén week tijd werden de kampioenen de "benodigde" verliespunten aangesmeerd.

Wie rustig terugkijkt naar Ajax-PSV ziet dat Lozano een penalty had moeten krijgen die 0-1 had betekend. En dat het belachelijk was dat de VAR wel ingreep toen Kuipers terecht liet doorspelen bij de valpartij van Neres.
Waarna het trieste moment zich voordeed dat Bjorn Kuipers die PSV ooit in de Kuip van de titelkansen beroofde met een geheel onterechte rode kaart voor Engelaar, nu besloot om toch een penalty aan Ajax cadeau te doen. Wetend dat dit beslissend zou kunnen zijn in de titelstrijd.
En dat zijn "beschermengelen" bij de randstad media (en zijn superieuren in Zeist?) hem hiervoor zouden belonen met lof en eer en luid gejubel.

Dan zagen we in de wondere wereld van Zeist dit seizoen al o.a. de Ajacieden Onana, de Ligt en Tagliafico meerdere malen schorsingen ontlopen toen ze duidelijk rood hadden moeten krijgen.

Zaterdag gaf de bij Ajax nu onmisbare Tadic een elleboogstoot en had de VAR hem van het veld moeten laten sturen.
Maar Dennis Higler reageerde niet.

De man die vorig seizoen ook al Schone en Neres spaarde een week voor Ajax-PSV.
Die wel zeer dubieus rood gaf aan Lozano wegens een vermeende elleboogstoot wat Hirving een schorsing kostte. (U weet wel dat weekend toen Huntelaar dat elders ook deed maar niet bestraft werd).
Die bij PSV - Groningen geen penalty gaf toen Luuk KO geslagen werd in de 16, maar wel Groningen zeven minuten extra tijd gaf om eventueel gelijk te maken.

En nu vond dezelfde Higler dat er zogenaamd niets aan de hand was. :?

Maar ook Higler kan blijkbaar gebruik maken van de beschermengelen die de dubieuze beslissingen in het voordeel van Ajax en/of in het nadeel van PSV van Danny Makkelie en Bjorn Kuipers en anderen vergoelijken, in de doofpot stoppen of anderszins verhullen.

Had b.v. Lozano gedaan wat Tadic deed, zouden de media moord en brand hebben geschreeuwd. Nu blijft het akelig stil, hoewel het bewijs te zien is in de NOS samenvatting.
Hoe kan dat?

En zo hoeft Ajax haar sterspeler de komende weken niet te missen en kan Michael van Praag blijven hopen dat hij de schaal straks aan zijn vriendjes mag uitreiken.

Dat zou - nog steeds,ook in 2019 - zomaar kunnen gebeuren in de "wondere wereld van Zeist". :(

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 10 apr 2019, 14:06

Het is nu, woensdag, wel duidelijk wat Zeist doet met "foutjes" in de voetbalwereld van afgelopen weekend.

Veel ophef rondom Vitesse coach Sloetski die wat stoute dingen zei over Gozubuyuk. De scheidsrechter die de stopwoordjes "respect" en "normen en waarden" te pas en te onpas gebruikt.

Respect dwing je niet af, heer Gozubuyuk, Serdar voor vriendjes, door statistieken waaruit blijkt dat je PSV tweemaal zoveel gele kaarten geeft als Ajax en de Amsterdammers anderhalf keer zoveel strafschoppen als de kampioen uit Eindhoven. En meer van dat fraais.

Maar goed, die emotionele uitbarsting van de stoute Vitesse coach is volgens de aanklager van de KNVB twee wedstrijden schorsing waard.

In Tilburg gaf Tadic zijn tegenstander een smerige , opzettelijke elleboogstoot waardoor de Tilburger groggy ging. Jeroen Grueter was echter helaas de enige die dit zoveelste wangedrag van een Ajacied aan de kaak stelde.

Voor de rest zwegen alle media angstvallig(?) omdat Tadic blijkbaar niet gemist kan worden bij Ajax in de kampioensrace. En wat doet de KNVB met dit incident van groter kaliber dan wat de Rus in Arnhem misdeed?

NIETS.

Want ook dit zou zogenaamd al beoordeeld zijn.
Dezelfde procedure dus als waarmee de Ajacieden Onana, de Ligt, Tagliafico en eerder ook Schone , Huntelaar, Neres etcetera schorsingen konden ontlopen.

En wat doet de KNVB met al die volgens Dick van Egmond zo geweldige arbiters en VAR's die deze "beoordelingen" deden?
Komt er ook nog twee weken schorsing voor Makkelie en Higler die zelfs met talloze beeldschermen voor hun neus van oordeel waren dat Tadic niets misdeed?

Of past consequent, eerlijk, transparant en rechtvaardig optreden niet in de "wondere wereld van Zeist" ?

tirzah
Nationale topspeler
Berichten: 2925
Lid geworden op: 26 okt 2017, 19:33
Clubvoorkeur:
Has thanked: 46 times
Been thanked: 120 times

Kaarten:

Bericht door tirzah » 03 mei 2019, 21:57

Najaar 1998; PSV-de Graafschap onder leiding van ene Dick van Egmond die toen al een vreemde kijk had op wat PSV overkwam en zelfs geen penalties floot als Luc Nilis zijn shirt -a la naamgenoot Luuk de Jong tegenwoordig- kapot werd getrokken.

Na enkele minuten ketst de bal na een keiharde voorzet van de flank via de voet van Nikiforov in handen van Waterreus. Tot verbijstering van iedereen fluit de scheidsrechter indirecte vrije trap voor de Graafschap. En ja hoor, 0-1.

Korte tijd later wordt Ruud van Nistelrooij gevloerd door een Doetinchemmer. Daarvoor geeft van Egmond rood aan Ruud, wegens iets wat niemand anders zag, namelijk natrappen. Volslagen krankjorum.

Na afloop (2-2) verklaart deze meneer voor de NOS camera's na de beelden te hebben teruggezien; "duidelijk natrappen; ik weet zeker dat ik goed zit".

Uiteraard was dit zo absurd dat de tuchtcommissie van de KNVB die toch altijd wel iets vindt om PSVers te schorsen, ditmaal Ruud wel moest vrijspreken.

Na dit soort incapabel optreden kun je in Zeist toch carriere maken terwijl een prima en neutrale scheidsrechter als Mario van der Ende bij de KNVB niet welkom is.
Hij ondergaat het lot van meer kritische mensen, of ze nu scheidsrechter, supporter, klokkenluider of wat dan ook zijn.Reputatie beschadigen en buitengooien.

In middels is de heer Dick van Egmond een van de spreekbuizen van de KNVB die dit seizoen alles recht probeert te praten wat krom is aan beslissingen van scheidsrechters en VAR.

Hetgeen lukt omdat veel journalisten meer ophebben met Ajax dat er vaak beter vanaf komt dan met PSV dat helaas wat meer pech ondervindt bij allerlei dubieuze wel of niet ingrepen.
Misschien dat die journalisten ook aan hun baantje denken en daarom wat minder kritisch zijn om ook hun reputatie niet beschadigd te zien en buitengegooid te worden?

Hoe valt anders te verklaren dat er nog serieus over een "eerlijke" titelrace gesproken wordt in de media nadat Makkelie en Higler te samen zich voor de zoveelste keer voor Jan L*l hebben gezet met hun verklaringen waarom de winnende goal van Ajax in Groningen correct was, de smerige elleboogstoot van recidivist Huntelaar geen rood waard zou zijn en de handsbal die Ajax de zege zou hebben gekost niet opzettelijk was?

Dit alles uiteraard wederom gedekt door Zeist. "Ik weet zeker dat ik goed zit". Net als ruim 20 jaar geleden. :(

Mick Jagger
Lid van verdienste
Berichten: 1826
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:13
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 35 times
Been thanked: 94 times

Bericht door Mick Jagger » 04 mei 2019, 13:10

Het hele gesprek uit de KNVB-topic:
tirzah schreef: Hoezo grapje?

Is het Ajax belang of Nederlands belang om twee clubs in de CL te hebben?
Is het Ajax belang of Nederlands belang om meer dan 1 serieuze titelkandidaat in de Eredivisie te hebben?

Nederlands belang is dus anders dan Ajax belang.

Dus PSV moet kampioen worden in het landsbelang.
Anders hebben we maar eén CL deelnemer en wordt het verschil tussen Ajax en de rest nog groter.

Je weet wel, die rest die het hele competitie programma door elkaar gegooid zag worden. Vanwege het Ajax, sorry, landsbelang.

Nu moet iedereen dus maar met de billen bloot.
Grasmat schreef:De KNVB moet neutraal blijven en mag ajax niet bevoordelen, maar als het PSV uitkomt mag het wel?

Ik dacht oprecht dat je het sarcastisch bedoelde. Helaas.
tirzah schreef:
Wie beweert er dat de KNVB nu PSV zou moeten bevoordelen?

Als de laatste twee wedstrijden PSV net zo "neutraal" behandeld wordt door scheidsrechter en VAR als Ajax in diverse van de afgelopen 32 duels en anderzijds Ajax net zo "neutraal" als PSV in talloze wedstrijden, dan komt de schaal hoogstwaarschijnlijk toch nog terecht in Eindhoven.

Je trekt blijkbaar niet de juiste conclusies uit de lijstjes van Het Kanon en coendillen43.
Helaas.

Gebruikersavatar
Ardbeg
Internationale topspeler
Berichten: 4272
Lid geworden op: 08 feb 2018, 11:48
Clubvoorkeur: PSV Eindhoven
Has thanked: 55 times
Been thanked: 436 times

Bericht door Ardbeg » 10 feb 2020, 12:10

Dus. Was dit nu de "storm" waarvoor alles afgezegd is?

Gebruikersavatar
J.B.
Legende
Berichten: 15841
Lid geworden op: 22 sep 2017, 10:36
Clubvoorkeur: Broodje Smos
Has thanked: 1294 times
Been thanked: 816 times

Bericht door J.B. » 10 feb 2020, 12:12

Ardbeg schreef:
10 feb 2020, 12:10
Dus. Was dit nu de "storm" waarvoor alles afgezegd is?
In West Nederland ging het goed tekeer. Hier verder landinwaarts viel het nog relatief mee.
Circle of fifths

Gebruikersavatar
Trixm
Nationale topspeler
Berichten: 2222
Lid geworden op: 06 sep 2017, 11:22
Clubvoorkeur:
Has thanked: 179 times
Been thanked: 154 times

Awards:

Bericht door Trixm » 10 feb 2020, 12:17

In Rotterdam was het gister geen weer om op de weg te gaan, rondom Alkmaar ook zeker niet.
"If triangles had a god, they would give him three sides."

Gebruikersavatar
Ren Höek
Nationale topspeler
Berichten: 2867
Lid geworden op: 17 jul 2018, 07:46
Clubvoorkeur:
Has thanked: 1505 times
Been thanked: 499 times

Bericht door Ren Höek » 10 feb 2020, 12:18

Ardbeg schreef:
10 feb 2020, 12:10
Dus. Was dit nu de "storm" waarvoor alles afgezegd is?
Beter voorkomen dan genezen telt ineens niet?
Had je liever levensgevaarlijke situaties gehad, waarna je los kon richting KNVB?

Gebruikersavatar
Ardbeg
Internationale topspeler
Berichten: 4272
Lid geworden op: 08 feb 2018, 11:48
Clubvoorkeur: PSV Eindhoven
Has thanked: 55 times
Been thanked: 436 times

Bericht door Ardbeg » 10 feb 2020, 12:56

Ren Höek schreef:
10 feb 2020, 12:18
Ardbeg schreef:
10 feb 2020, 12:10
Dus. Was dit nu de "storm" waarvoor alles afgezegd is?
Beter voorkomen dan genezen telt ineens niet?
Had je liever levensgevaarlijke situaties gehad, waarna je los kon richting KNVB?
PSV had al gespeeld. What's the worst that can happen ;)?

Josef Dettelbacher
Vedette
Berichten: 5013
Lid geworden op: 25 aug 2017, 12:49
Clubvoorkeur:
Has thanked: 45 times
Been thanked: 582 times

Awards:

Bericht door Josef Dettelbacher » 10 feb 2020, 13:44

Vier wedstrijden, dus +/- zo'n 100.000 mensen die zich heen en weer moeten verplaatsen. Ik snap wel dat je dit besluit neemt, en zeker als de rest van Nederland óók maatregelen neemt. Was er ook maar één gewonde onder deze 100.000 mensen gevallen, dan had de media de knvb zwaar veroordeeld.

baudyb
Ballenjongen
Berichten: 7
Lid geworden op: 28 nov 2019, 09:14
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 3 times

Bericht door baudyb » 10 feb 2020, 14:13

Vind het wel terecht dat het afgelast werd.
Hoop alleen dat ze hier vaker zo een beslissing durven te nemen.

Krijg even een flasback naar de bus reis naar Amsterdam 2 jaar geleden (dacht ik), met de toen hevige sneeuwval.
4 uur in de bus gezeten, pas in de rust aangekomen en ook nog 3-0 op je donder krijgen.
Eendracht maakt macht!

Gebruikersavatar
ShovingNE2
Site Admin
Berichten: 11501
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:11
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 314 times
Been thanked: 1461 times

Bericht door ShovingNE2 » 10 feb 2020, 15:14

Ook in Duitsland zijn wedstrijden afgelast vanwege de storm.

Je kan het risico niet nemen. Wat dat betreft hebben ze geleerd van de situatie Ajax-PSV een paar jaar geleden. Bij extreme weeromstandigheden (en dat waren het gisteren, of je kon ze minimaal verwachten) moet je het afzeggen.

Leermoment: In de eerste seizoenshelft een extra midweekse speelronde zodat je in februari een weekend vrij kan plannen voor inhaalduels.

Gebruikersavatar
ziege maar ook zagge
Legende
Berichten: 13383
Lid geworden op: 27 aug 2017, 23:06
Clubvoorkeur: jawadenktezelf
Has thanked: 1057 times
Been thanked: 805 times

Awards:

Bericht door ziege maar ook zagge » 10 feb 2020, 15:32

ShovingNE2 schreef:
10 feb 2020, 15:14
Ook in Duitsland zijn wedstrijden afgelast vanwege de storm.
Maar daar hebben ze geen Ajax afgelast! :P

Op weg naar nr 25
Vaste waarde in elftal
Berichten: 728
Lid geworden op: 02 apr 2019, 13:32
Clubvoorkeur:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 65 times

Bericht door Op weg naar nr 25 » 10 feb 2020, 19:35

Gewoon een keer op vrijdag en maandag spelen, opgelost.

Gebruikersavatar
J.B.
Legende
Berichten: 15841
Lid geworden op: 22 sep 2017, 10:36
Clubvoorkeur: Broodje Smos
Has thanked: 1294 times
Been thanked: 816 times

Bericht door J.B. » 10 feb 2020, 23:56

ShovingNE2 schreef:
10 feb 2020, 15:14
Ook in Duitsland zijn wedstrijden afgelast vanwege de storm.

Je kan het risico niet nemen. Wat dat betreft hebben ze geleerd van de situatie Ajax-PSV een paar jaar geleden. Bij extreme weeromstandigheden (en dat waren het gisteren, of je kon ze minimaal verwachten) moet je het afzeggen.

Leermoment: In de eerste seizoenshelft een extra midweekse speelronde zodat je in februari een weekend vrij kan plannen voor inhaalduels.
Ik zou gewoon de winterstop inkorten. En die week gebruiken voor dit soort zaken van overmacht. Midweekse speelrondes zijn trouwens niet zomaar geregeld. De toppers zijn ook nog wedstrijden met risico voor de stad. Misschien zou het ook best leuk zijn als deze twee wedstrijden pas aan het einde worden ingehaald. Dat kan best wel eens interessant worden nog :mrgreen:
Circle of fifths

Josef Dettelbacher
Vedette
Berichten: 5013
Lid geworden op: 25 aug 2017, 12:49
Clubvoorkeur:
Has thanked: 45 times
Been thanked: 582 times

Awards:

Bericht door Josef Dettelbacher » 11 feb 2020, 08:29

ziege maar ook zagge schreef:
10 feb 2020, 15:32
ShovingNE2 schreef:
10 feb 2020, 15:14
Ook in Duitsland zijn wedstrijden afgelast vanwege de storm.
Maar daar hebben ze geen Ajax afgelast! :P
Ja dat zou tof zijn. Bayern - Ajax, en dat het dan alléén voor Ajax wordt afgelast.

zondagintzuiden
Lid 2e elftal
Berichten: 192
Lid geworden op: 03 okt 2019, 13:39
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 50 times
Been thanked: 37 times

Bericht door zondagintzuiden » 11 feb 2020, 14:22

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=367637

Wat een gekkie is onze Serdar toch ook. Zie hem nog aan de zijlijn staan jaren geleden, met z'n ingestudeerde act met z'n respect-bandje. Als je het hebt over iemand met nul zelfreflectie :lol:

Plaats reactie