PSV in Europa 2019/2020

Bespreek hier de wedstrijden van PSV.
Plaats reactie
nilssonH
Site Admin
Berichten: 4246
Lid geworden op: 18 mei 2018, 23:40
Clubvoorkeur:
Has thanked: 372 times
Been thanked: 381 times

PSV in Europa 2019/2020

Bericht door nilssonH » 19 apr 2019, 14:09

Op aanraden van Park :D

Nog steeds relevant:
nilssonH schreef:Ik vind speculeren over welke pot PSV terecht komt wel wat vroeg, al kan het natuurlijk ook weer geen kwaad :wink: Ik heb zelf alvast gekeken naar de voorrondes, en welke scenario’s lonken voor PSV:

Het is in ieder geval al zeker dat het voorronde Champions League wordt, alleen nog de vraag in welke ronde PSV instroomt. Als PSV kampioen wordt is dat de derde, als het tweede wordt de tweede. Verder maakt het ook niet uit of de winnaar van het huidige toernooi zich via de eigen competitie plaatst of niet: Nederland staat niet op de plek die in dat geval doorschuift.

Het scenario als PSV kampioen wordt
Ik zou er op dit moment niet mijn geld op inzetten, maar het kan natuurlijk nog steeds. Als dit gebeurt begint PSV in de derde voorronde, als onderdeel van de ‘kampioenen’ route. Voor deze ronde geldt: als je hem verliest, kom je terecht in de playoff-ronde voor de Europa League. En als je hem doorkomt, heb je hoe dan ook groepsfase Europa League.

De mogelijke tegenstanders is nog moeilijk in te schatten, omdat er nog rondes gespeeld moeten worden. Het lijkt in ieder geval vrij zeker dat PSV in deze ronde geplaatst is, en waarschijnlijk tegen de kampioen van een klein land zou moeten spelen. De loting van deze ronde is op 22 Juli en de heenwedstrijd wordt op 6 of 7 Augustus gespeeld.

Het scenario als PSV tweede wordt
Dit lijkt op dit moment het meest voor de hand liggend. In dit geval begint PSV in de tweede voorronde, als onderdeel van de ‘niet-kampioenen’ route. Het moet dan dus drie rondes doorkomen om in het hoofdtoernooi terecht te komen. Voor deze ronde geldt: als je hem verliest, kom je terecht in de derde voorronde voor de Europa League. En als je hem doorkomt heb je hoe dan ook al groepsfase Europa League.

De mogelijke tegenstanders zijn de nummers twee uit de landen Turkije, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Griekenland. Op dit moment zijn dat Galatasaray, LASK Linz, FC Basel, Viktoria Plzen en Olympiacos. Van deze ploegen hebben alleen FC Basel en Olympiakos een hogere coëfficiënt dan PSV, waardoor het in principe geplaatst is deze ronde en als mogelijke tegenstanders Galatasaray, Viktoria Plzen en LASK heeft. Echter lopen al die competities nog, en is het dus nog niet helemaal zeker. De loting van deze ronde is op 18 Juni en de heenwedstrijd wordt op 23 of 24 Juli al gespeeld.

In de derde voorronde stromen de nummers drie uit Rusland en Frankrijk + de nummers twee uit Portugal, Oekraïne en België in. Dat zijn op dit moment Krasnodar, Lyon, FC Porto, Dynamo Kiev en Club Brugge. Op Krasnodar na allemaal ploegen met een hoger coëfficiënt dan PSV. Een geplaatste status in deze ronde kun je dus wel op je buik schrijven. Deze loting is dus op 18 Juli, waardoor je voor de tweede voorronde al weet tegen wie je de ronde daarna eventueel speelt.Kort samengevat: als PSV kampioen wordt, geef ik ze een goede kans om de CL te bereiken, ondanks de voorrondes. In de derde ronde zul je een vrij zwakke tegenstander krijgen, die je op papier altijd moet verslaan. Ploegen die zelfs een lagere coëfficiënt hebben dan Vitesse. In de playoff-ronde lonkt hetzelfde scenario als dit seizoen: een club als BATE Borisov loten. Ook zo’n ploeg is te verslaan. Mocht je tweede worden, wordt het erg lastig. Zeker omdat PSV in de latere rondes niet geplaatst is. Wel scheelt het dat je na de eerste voorronde die je speelt al groepsfase EL kan hebben.


Yanost
Talent
Berichten: 69
Lid geworden op: 11 sep 2018, 13:13
Clubvoorkeur:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Awards:

Bericht door Yanost » 19 apr 2019, 15:15

Zie hier voor de huidige stand van zaken:

Park
Meervoudig international
Berichten: 1262
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:04
Clubvoorkeur:
Has thanked: 11 times
Been thanked: 50 times

Bericht door Park » 20 apr 2019, 14:14

Yanost schreef:Zie hier voor de huidige stand van zaken:
Vind dit overzicht mooier, ook met alle voorrondes en met lijst van alle clubs die op Europees voetbal plaats staan per land.
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... cJdkZxPl7M

PSV heeft coefficient van 37000. Daarmee zou je (zoals ik in ander topic uitgebreider heb gezegd) in CL in pot 3 terechtkomen. In de EL zou het nog spannend zijn of je daarmee in pot 1 of 2 terechtkomt.

nilssonH
Site Admin
Berichten: 4246
Lid geworden op: 18 mei 2018, 23:40
Clubvoorkeur:
Has thanked: 372 times
Been thanked: 381 times

Bericht door nilssonH » 20 apr 2019, 22:19

Goede overzichten! Als je tweede wordt is het belangrijk dat je een beetje geluk hebt bij de eerste loting. En het is dan ook niet onbelangrijk dat Galatasaray tweede wordt.

Yanost
Talent
Berichten: 69
Lid geworden op: 11 sep 2018, 13:13
Clubvoorkeur:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Awards:

Bericht door Yanost » 23 apr 2019, 10:20

Duidelijk is wel dat voor het Nederlands voetbal het belangrijkste is dat PSV als kampioen erheen gaat en Ajax als nummer 2.

VeresRivne
Bankzitter
Berichten: 267
Lid geworden op: 07 feb 2019, 12:59
Clubvoorkeur:
Has thanked: 9 times
Been thanked: 74 times

Bericht door VeresRivne » 02 mei 2019, 23:27

Valencia lijkt er uit te gaan vliegen in de EL, zou niet ongunstig zijn voor PSV.

Mick Jagger
Lid van verdienste
Berichten: 1912
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:13
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 54 times
Been thanked: 109 times

Bericht door Mick Jagger » 03 mei 2019, 11:19

VeresRivne schreef:Valencia lijkt er uit te gaan vliegen in de EL, zou niet ongunstig zijn voor PSV.
Ik hoop vooral dat de EL-winnaar zich ook via de nationale competitie plaatst, omdat de nummer drie van Frankrijk (op dit moment is dat Lyon) dan geen voorronde hoeft te spelen en je die dan zal ontlopen.
Maar de finale lijkt een Londense derby te gaan worden en de kans is klein dat ze allebei in de top 4 van Engeland gaan eindigen.

Park
Meervoudig international
Berichten: 1262
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:04
Clubvoorkeur:
Has thanked: 11 times
Been thanked: 50 times

Bericht door Park » 03 mei 2019, 11:29

Je kunt je afvragen of dat positief is. Dat PSV alle voorrondes van de CL doorkomt heb ik toch weinig vertrouwen in, het belangrijkste is de tweede voorronde van de CL, de eerste voorronde die PSV moet spelen, als je deze voorronde doorkomt ben je in ieder geval verzekert van groepsfase Europa League.

Als de Europa League winnaar zich via de competitie geplaatst heeft en dus de nummer 3 van Frankrijk zich rechtstreeks plaatst. Zullen er in de tweede voorronde van de CL maar vier clubs deelnemen, omdat dan net als afgelopen jaar twee clubs doorschuiven naar de volgende ronde. Dit zullen dan de nummers 2 zijn uit Zwitserland, Tsjechie, Nederland en Griekenland. FC Basel en Olympiakos hebben een hoger coëfficiënt dan PSV, dus heeft PSV een ongeplaatste status en moet het tegen een van die clubs. Als de Europa Leugue winnaar zich niet via de competitie plaatst dan zullen er in de tweede voorronde van de CL zes clubs deelnemen en is de kans groter dat PSV een geplaatste status heeft in die ronde.

Mick Jagger
Lid van verdienste
Berichten: 1912
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:13
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 54 times
Been thanked: 109 times

Bericht door Mick Jagger » 03 mei 2019, 11:58

Je hebt helemaal gelijk! Al is de kans ook nog behoorlijk groot dat je ook in de situatie dat de EL-winnaar zich niet via de nationale competitie plaatst alsnog ongeplaatst bent, omdat Besiktas slechts één punt achterstaat op de nummer twee en een hoger coëfficiënt heeft dan PSV.

nilssonH
Site Admin
Berichten: 4246
Lid geworden op: 18 mei 2018, 23:40
Clubvoorkeur:
Has thanked: 372 times
Been thanked: 381 times

Bericht door nilssonH » 03 mei 2019, 12:21

Aan de andere kant: zelfs als je geplaatst bent in de tweede voorronde is de kans 1 op 3 dat je met de huidige standen Galatasaray loot. Ik weet niet of die ploeg duidelijk minder is dan Basel en Olympiakos op dit moment. Plzen en LASK Linz natuurlijk wel, maar met een beetje pech loot je hoe dan ook een sterke tegenstander.
Mick Jagger schreef:Al is de kans ook nog behoorlijk groot dat je ook in de situatie dat de EL-winnaar zich niet via de nationale competitie plaatst alsnog ongeplaatst bent, omdat Besiktas slechts één punt achterstaat op de nummer twee en een hoger coëfficiënt heeft dan PSV.
Komend weekend is het Galatasaray - Besiktas. Daar kan dus al het een en ander duidelijk worden.

Park
Meervoudig international
Berichten: 1262
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:04
Clubvoorkeur:
Has thanked: 11 times
Been thanked: 50 times

Bericht door Park » 03 mei 2019, 14:53

Ja daar heb je natuurlijk wel gelijk in. En lastig om te zeggen wat nu echt een mindere tegenstander is. Basel heeft nog een hoog coëfficiënt van eerdere seizoenen, maar in dit huidig seizoen heeft Basel niet een groepsfase EL gehaald en staat het in de competitie 20 punten achter. Dus die club is ook niet meer wat het op basis van coëfficiënt lijkt.

Massimo
Internationale topspeler
Berichten: 4878
Lid geworden op: 21 sep 2017, 18:44
Clubvoorkeur:
Has thanked: 135 times
Been thanked: 491 times

Bericht door Massimo » 04 mei 2019, 11:26

Ik hoop dat PSV volgend seizoen weer eens Europees goed gaat presteren. De laatste 3 seizoenen vond ik teleurstellend. Dit seizoen was het lastig i.v.m. de loting, maar toch een teleurstelling dat PSV slechts 2 punten heeft weten te behalen en Europees alweer vroeg werd uitgeschakeld.

Wat betreft de kwalificatie CL voor de nummer 2 is het te hopen de winnaar van de EL zich ook rechtstreeks plaatst voor de CL d.m.v. de competitie. Dan gaat de nummer 3 van Frankrijk ook rechtstreeks naar de CL. Dat zal waarschijnlijk Lyon worden. Anders zal je zonder gekke dingen sowieso langs Lyon of Porto/Benfica moeten in de laatste ronde. Dan wordt het een heel lastig verhaal.

Wat betreft de andere clubs die je kan loten vind ik, mits in het geval van PSV en dan de selectie tijdig op orde heeft, dat PSV tegen de overige ploegen op zijn minst 50% kans heeft.

Russische ploegen zijn doorgaans wel stug, maar hebben de laatste jaren wel wat aan kwaliteit ingeleverd. Ze hebben nog wel prima teams, maar niet meer per definitie sterker op papier. Bij Kiev hebben we in augustus kunnen zien dat die geen schim meer zijn van een jaar of 5-7 geleden. Hebben niet meer een verdediging die alles dicht kunnen houden en hebben voorin niet meer de snelheid en dodelijkheid van weleer. Ik vond ze tegen Ajax niet echt een wapen hebben waarmee ze uitblonken. Brugge kan lastig zijn, maar vind ik niet beter dan PSV. In Turkije kunnen het nog 3 ploegen worden, aangezien Basaksehir de laatste weken ontzettend veel punten aan het verspelen zijn. De Turkse ploegen hebben de laatste jaren ook een jasje uitgedaan en ondanks dat het niet makkelijk zal worden, vind ik niet dat je minder bent of hoeft te zijn. Ook Basel heeft hun zeer sterke jaren niet kunnen vasthouden en Olympiacos is al helemaal weggezakt. Tegen de nummer 2 van Tsjechië en Oostenrijk ben je sowieso favoriet.

nilssonH
Site Admin
Berichten: 4246
Lid geworden op: 18 mei 2018, 23:40
Clubvoorkeur:
Has thanked: 372 times
Been thanked: 381 times

Bericht door nilssonH » 05 mei 2019, 20:39

Als je tweede wordt, ga je meteen al bijzonder drukke weken tegemoet. Binnen 1 maand meteen al (hopelijk) 11 wedstrijden.

Voor de nummer 2 op 15 mei kan het vanaf juli 2019 wekenlang volle bak zijn: 23/24 juli voorronde 2 CL28-7 JCS31-7 vCL 2 (return)3/4 augustus start eredivisie6-7-8 vCL 310/11-8 ere-213/14- 8 vCL 3 (return)17-18-8 ere-320-21-8 vCL 4 24-25-8 ere-4 27-28-8 vCL 4— Rik Elfrink (@RikElfrink) May 5, 2019

Overigens heeft Galatasaray van Besiktas gewonnen. De kans is dus vrij klein dat Besiktas nog tweede wordt waardoor PSV, mocht de EL-winnaar zich niet via de competitie voor de CL plaatsen, zeer waarschijnlijk geplaatst is in de tweede voorronde.

Gebruikersavatar
ziege maar ook zagge
Legende
Berichten: 13413
Lid geworden op: 27 aug 2017, 23:06
Clubvoorkeur: jawadenktezelf
Has thanked: 1058 times
Been thanked: 815 times

Awards:

Bericht door ziege maar ook zagge » 05 mei 2019, 21:59

Toch wel okee om voorrondes te moeten spelen, want grotere kans op meer voetbalminuten en da's wel welkom na deze dramatische tweede seizoenshelft: er werd door gebrek aan beker- en europese wedstrijden sowieso al bijna niet gevoetbald, werd er wel gevoetbald dan werd er onvoldoende gepresteerd, daarnaast is de laatste kans op iets wat op een flow zou kunnen lijken vakkundig gesaboteerd door de Koninklijke Ajax Voetbal Bond... Met lede ogen hebben we toe moeten kijken hoe een seizoen wat hoopvol begon reddeloos doodbloedde. Als juli aanbreekt dan hebben we als PSV fans al 6 maanden min of meer op een houtje gebeten.

Smeets14
Vaste waarde in elftal
Berichten: 749
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:47
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 290 times
Been thanked: 54 times

Bericht door Smeets14 » 05 mei 2019, 22:15

nilssonH schreef:Als je tweede wordt, ga je meteen al bijzonder drukke weken tegemoet. Binnen 1 maand meteen al (hopelijk) 11 wedstrijden.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="nl" dir="ltr">Voor de nummer 2 op 15 mei kan het vanaf juli 2019 wekenlang volle bak zijn: <br><br>23/24 juli voorronde 2 CL<br>28-7 JCS<br>31-7 vCL 2 (return)<br>3/4 augustus start eredivisie<br>6-7-8 vCL 3<br>10/11-8 ere-2<br>13/14- 8 vCL 3 (return)<br>17-18-8 ere-3<br>20-21-8 vCL 4 <br>24-25-8 ere-4 <br>27-28-8 vCL 4</p>&mdash; Rik Elfrink (@RikElfrink) <a href=" 5, 2019</a></blockquote> <script src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Overigens heeft Galatasaray van Besiktas gewonnen. De kans is dus vrij klein dat Besiktas nog tweede wordt waardoor PSV, mocht de EL-winnaar zich niet via de competitie voor de CL plaatsen, zeer waarschijnlijk geplaatst is in de tweede voorronde.
En als de Europa League winnaar zich wel via de competitie plaatst voor de CL is PSV dan sowieso niet geplaatst of hoe zit dat?

nilssonH
Site Admin
Berichten: 4246
Lid geworden op: 18 mei 2018, 23:40
Clubvoorkeur:
Has thanked: 372 times
Been thanked: 381 times

Bericht door nilssonH » 05 mei 2019, 22:32

Smeets14 schreef:En als de Europa League winnaar zich wel via de competitie plaatst voor de CL is PSV dan sowieso niet geplaatst of hoe zit dat?


Als de EL winnaar zich plaatst voor de CL via de eigen competitie schuift alles een beetje op en stromen de nummers 2 van de landen op plek 10 en 11 van de Europese ranglijst pas in bij de derde voorronde. Dat zijn op dit Turkije en Oostenrijk. De nummers 2 van die landen zijn Galatasaray/Basaksehir en LASK Linz. Alle drie teams met een lagere coëfficient dan PSV. Blijven nog over de nummers 2 van de plekken 12 tot en met 15 in de tweede voorronde. Dat zijn de landen Zwitserland, Tsjechië, Nederland en Griekenland. De huidige nummers 2 in die landen zijn Basel, Viktoria Plzen, PSV en Olympiakos. Zowel Basel als Olympiakos hebben een hoger coëfficient dan PSV. 2 van de 4 hebben in dat geval een hoger coëfficient, waardoor je dus niet geplaatst ben. Het hoeft echter nog niet eens zo erg te zijn, aangezien er in dat geval twee 'zwakkere' teams in de volgende ronde zitten, en zowel Basel als Olympiakos inmiddels een stuk minder zijn dan jaren geleden.

Echter als de EL winnaar zich dus niet plaatst voor de CL, heb je 6 ploegen in de tweede voorronde, waarvan op dit moment drie met een lager coëfficient dan PSV. Waardoor je in dat geval wél geplaatst bent.

Park
Meervoudig international
Berichten: 1262
Lid geworden op: 25 aug 2017, 15:04
Clubvoorkeur:
Has thanked: 11 times
Been thanked: 50 times

Bericht door Park » 05 mei 2019, 23:26

Idd dus nog spannend. In Turkije lijkt na vandaag de nummer 2 een lager coëfficiënt dan PSV te hebben, Galatasaray en Basaksehir strijden om de eerste en tweede plek. Chelsea is nu zeker van een plek in de top 4, dus Champions League. Als Chelsea de Europa League wint gaat de nummer 3 van Frankrijk rechtstreeks de groepsfase in. Trouwens nog spannend of Lyon wel derde wordt, ze hebben net gelijk gespeeld en nu nog maar een punt voorsprong op Saint-Etienne.
Discussie of het wel of niet goed is als Chelsea de Europa League wint en nummer 3 Frankrijk dus rechtstreeks naar Champions League gaat. Positief eraan is is dat je die nummer 3 dan niet in de voorrondes tegen kunt komen, maar negatief dat PSV in de 2e voorronde dan geen geplaatste status heeft zoals hierboven genoemd wordt.

nilssonH
Site Admin
Berichten: 4246
Lid geworden op: 18 mei 2018, 23:40
Clubvoorkeur:
Has thanked: 372 times
Been thanked: 381 times

Bericht door nilssonH » 06 mei 2019, 11:45

Het heeft allebei zijn voor- en nadelen. Als je niet geplaatst bent in de tweede voorronde tref je een redelijk sterke tegenstander (al is met name Basel op dit moment écht te doen), maar de kans dat je vervolgens de volgende rondes doorkomt is wel weer groter (zeker als je Porto of Benfica kan vermijden). En er is zelfs nog een mogelijkheid dat je in die ronde wél geplaatst bent.

Terwijl je bij een geplaatste status waarschijnlijk een 'mindere' tegenstander krijgt, waardoor de kans groter is dat je daar in ieder geval doorheen komt (en dus al groepsfase EL hebt), maar de rondes daarna tref je dan weer sterkere tegenstanders. Ik heb in ieder geval niet echt een sterke voorkeur.

nilssonH
Site Admin
Berichten: 4246
Lid geworden op: 18 mei 2018, 23:40
Clubvoorkeur:
Has thanked: 372 times
Been thanked: 381 times

Bericht door nilssonH » 11 mei 2019, 14:19

Europa League finale gaat dus tussen Chelsea en Arsenal. Chelsea is al geplaatst voor de CL, terwijl Arsenal dat niet gaat halen via de eigen competitie. Het is dus nog altijd 50-50 of PSV wel of niet geplaatst zijn, mocht PSV geen kampioen worden.

Gebruikersavatar
ShovingNE2
Site Admin
Berichten: 14602
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:11
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 756 times
Been thanked: 2311 times

Bericht door ShovingNE2 » 11 mei 2019, 14:44

Dus voor wie moeten we zijn?
.ShovingNE2 die dreigt weg te gaan is hetzelfde als Lammers, die dreigt een bal aan te nemen. Dat kan ie namelijk helemaal niet.

nilssonH
Site Admin
Berichten: 4246
Lid geworden op: 18 mei 2018, 23:40
Clubvoorkeur:
Has thanked: 372 times
Been thanked: 381 times

Bericht door nilssonH » 11 mei 2019, 14:48

In principe Arsenal, al hoeft het ook geen groot nadeel te zijn als Chelsea wint. Zie de berichten hierboven voor de uitgebreide toelichting :D

Gebruikersavatar
ShovingNE2
Site Admin
Berichten: 14602
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:11
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 756 times
Been thanked: 2311 times

Bericht door ShovingNE2 » 11 mei 2019, 14:50

Ik vind Arsenal ook een leukere club (al hangt dat vaak af van de spelers die er zitten).
.ShovingNE2 die dreigt weg te gaan is hetzelfde als Lammers, die dreigt een bal aan te nemen. Dat kan ie namelijk helemaal niet.

Gebruikersavatar
J.B.
Legende
Berichten: 17904
Lid geworden op: 22 sep 2017, 10:36
Clubvoorkeur: Broodje Smos
Has thanked: 1959 times
Been thanked: 1076 times

Bericht door J.B. » 11 mei 2019, 17:13

Ik vind Arsenal helemaal niets. Net niet club
Only in it for the money

Massimo
Internationale topspeler
Berichten: 4878
Lid geworden op: 21 sep 2017, 18:44
Clubvoorkeur:
Has thanked: 135 times
Been thanked: 491 times

Bericht door Massimo » 12 mei 2019, 09:30

Als ik het goed heb dan zal PSV bij een tweede plaats bij de winst van Arsenal langs de nummer 2 van Portugal (Porto) of nummer 3 van Frankrijk (Lyon) moeten om de CL te bereiken. Dan heb ik een voorkeur voor Chelsea. Mocht PSV onverhoopt toch kampioen worden, dan gaat mijn voorkeur uit naar Arsenal.

Gebruikersavatar
ShovingNE2
Site Admin
Berichten: 14602
Lid geworden op: 25 aug 2017, 11:11
Clubvoorkeur: PSV
Has thanked: 756 times
Been thanked: 2311 times

Bericht door ShovingNE2 » 12 mei 2019, 10:22

J.B. schreef:Ik vind Arsenal helemaal niets. Net niet club
Klopt. Ik vind Chelsea net iets kutter. :D
.ShovingNE2 die dreigt weg te gaan is hetzelfde als Lammers, die dreigt een bal aan te nemen. Dat kan ie namelijk helemaal niet.

Plaats reactie